Aastavahetus terendab ning paljud kohalikud omavalitsused on loobunud tuhandetesse eurodesse küündiva hinnaga ilutulestiku vaatemängust. Ukrainas toimuva sõja tõttu on Eestisse jõudnud paljud sõjapõgenikud, keda igasugune rakettidega paugutamine võib kergesti traumeerida. «Eestlased kingivad seda toodet oma tuttavatest ukrainlastele ja seda ostavad ka siinsed venelased ja ukrainlased ise,» märgib Arnika juhataja Eduard Tani.

Külastasime neljapäeva hommikul Tallinnas asuva kaubanduskeskuse pürotehnika müügiletti. Sel hetkel, kui me letini jõuame, ei ole seal ühtki klienti endale saabuvaks aastavahetuseks ilutulestikku koju varumas. «Võrreldes eelmise aastaga ei ole müük meil langenud,» märgib teenindaja, lisades, et inimesed jagunevad enamasti aastavahetusel kahte leeri. See tähendab seda, et ka tänavu matab taeva enda alla sarnane raketi-show, mida on näha olnud eelnevatel aastatel.

Müügiletil olevatest toodetest pakub kõige rohkem kõneainet Arnika toodetud ilutulestik nimega Ukraina Tähed, mis paiskab õhku 25 sinist ja kollast tähelille. Kaua kestnud sõda Ukrainas on teatavasti mõjutanud kogu maailma ning paljud sõjapõgenikud on leidnud endale turvalise pelgupaiga Eestis.

Kommentaarid (3)
Copy