Surmavad fentanüüli üledoosid USA noorte seas: kõndisin ukse juurde ja ta ütles, et meie pojake on läinud... (1)

Elu24
Copy
USA prokuratuuri foto - fentanüüli sisaldavad tabletid. Üledoosid on Ameerika Ühendriikides hoogsalt kasvanud. Sünteetiliste opioididega, näiteks fentanüüliga, seotud surmajuhtumite arv tõusis 2021. aastal 22%.
USA prokuratuuri foto - fentanüüli sisaldavad tabletid. Üledoosid on Ameerika Ühendriikides hoogsalt kasvanud. Sünteetiliste opioididega, näiteks fentanüüliga, seotud surmajuhtumite arv tõusis 2021. aastal 22%. Foto: Uncredited/AP/Scanpix

2020. aasta jõuludel fentanüüli üledoosi surnud 17-aastase California nooruki Zachi juhtum pole sugugi ainulaadne. Üledooside hulk on Ameerika Ühendriikides hoogsalt kasvanud. Nüüd käivad Zachi vanemad mööda koole noori ja lapsevanemaid harimas. «Peame õpetama lapsi ja harima vanemaid selle ohu teemal,» ütleb noormehe ema Laura.

Kaks päeva pärast 2020. aasta jõulupühi läks Chris Didier oma poja Zachi magamistuppa nende kodus Sacramentos California osariigis. 17-aastane tubli õpilane, kooliteatris kaasa lööv poiss ja noor sportlane istus oma laua taga – ta ei reageerinud ning ta pea toetus käele.

«Juba enne, kui ma teda puudutasin, teadsin, et midagi on väga valesti,» meenutab Chris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles