«Politseiakadeemia» filmide maraton: osa ei jaksa, teised ei saa ilma

Elu24
Copy
Kaader «Politseiakadeemia» filmist.
Kaader «Politseiakadeemia» filmist. Foto: Kanal 2

Jõulupühade ajal jõudsid Kanal 2 eetrisse kõik seitse «Politseiakadeemia» filmi ja seda pärast aastast pausi televaatajate tungival soovil. Kuid traditsiooniks saanud maraton tekitas osades hoopis pahameelt.

Aastast 1984 valmis kümne aasta jooksul politseiakadeemia pöörastest õpilastest seitse filmi, millest tänaseks on saanud tõeliselt igihaljas filmiseeria, mida ikka ja jälle küsitakse ja ekraanile nõutakse.

««Politseiakadeemia» maratonide traditsioon sai Kanal 2s alguse läbi juhuse 2013. aastal. Otsiti filmi, mis pakuks kerget ja humoorikat meelelahutust ning sobiks ka neile, kes on pühadeaegsest saginast ja virvarrist väsinud,» kommenteeris Kanal 2 kommunikatsioonijuht Mari-Liis Veskus.

««Politseiakadeemia» filmid muutusid kohe äärmiselt populaarseks ning neid vaatab iga-aastaselt maratonipäeval üle 90 000 televaataja.»

Populaarsusest hoolimata jäeti 2021. aastal film Kanal 2 pühadeprogammist välja. Veskuse sõnul põhjustas see televaatajates pahameelt: «See tekitas televaatajates palju küsimusi ning pettumust, mistõttu otsustasime tänavu filmi tulihingelistele austajatele vastu tulla ning taas kõik osad ekraanile tuua.»

Kõik seitse filmi olid eetris 25. detsembril, kuid ühismeedias tekitas maraton vastandlikke tundeid. «Miks peab igal aastal ühtesid ja samu filme näitama pühade ajal?» imestas üks. «See on hea valik! Inimesed panevad ometi telekad kinni ja veedavad aega perede ning sõpradega,» vihjas keegi.

Kaheldi ka tõsiasjas, et «Politseiakadeemia» rahva tungival soovil uuesti ekraanile toodi. Samas oli neid, kes just seda pühade ajal vaadata soovisid. «Vana hea klassika teeb vähemalt tuju heaks ja naerda saab ikka küllaga,» rõõmustas keegi ja teine lisas: «Minu lemmik, mina vaatan küll hea meelega seda.»

Juba järgmine traditsiooniline maraton Kanal 2-s ootab ees 1. jaanuaril, mil terveks päevaks vallutab ekraani legendaarne Mr Bean.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles