Koolilapse ema imestunud: kas Tartust Valkasse bussiga ei saagi? (4)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
GoBusi masin Tartu bussijaamas. Foto on illustratiivne.
GoBusi masin Tartu bussijaamas. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Tartus koos lapsega jõuluvaheaega veetval Katariinal tekkis mõte minna Valkasse. «Pole seal käinud ja tahaks minna. Hakkasin otsima, kuidas sinna Tartust saab ja ei leidnudki infot selle kohta. Ei saagi bussiga Valkasse?» küsib naine. Uurisime GoBusilt ja MTÜ Valgamaa Ühistranspordikeskuselt, kuidas on lood Tartu ja Valka vahelise transpordiga.   

«Tahaks minna lapsega koos Valkasse, aga vaatasin, et bussid Tartu ja Valka vahel ei sõida,» rääkis Elu24 toimetusele Katariina, kes lapse koolivaheaja jooksul sooviks ka Valkas ära käia. «Kuidas Valkasse siis saada?» küsis ta. «Ja kui lähen Tartust Valgasse bussiga, siis kuidas ma edasi Valkasse saan? Kuulsin, et bussi Valgast Valkasse ei sõida,» jätkas naine. «Kas seal on ka mingi piiripunkt ja kontrollitakse dokumenti? Sisenen ju ikkagi teise riiki.»

Tõepoolest, kui püüda leida tpilet.ee lehelt Tartust Valka viivat bussi, siis ei tule otsingule ühtegi vastust. Valgas elav Elu24 lugeja Anastasya ütleb, et Valgast Valka meie liinid ei lähe. «Jalgsi ja Valga taksoga saab minna Valka poolele,» lisab ta. «Ega sellekohast infot ei ole ja transpordi puudumine Valka ning Tartu vahel on tegelikult probleem, mida on palju arutatud ka valimiskoosolekutel.»    

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles