GALERII Kes tõmbas Pätsile mütsi pähe? «Päkapikumüts! Päriselt?» (6)

Elu24
Copy

Täna varahommikul saabus Elu24 toimetusse murelik kiri. Tallinna südalinnas Estonia teatri kõrval seisvale Konstantin Pätsi kujule on pähe tõmmatud punane müts. «Päkapikumüts! Päriselt?» on lugeja hämmingus. «Lisaks on keegi kuju nina ja suu ära läkerdanud!»

Eesti Vabariigi väljakuulutaja, esimese valitsusjuhi ja presidendi Konstantin Pätsi monument paigutati Estonia teatri ajaloolisele Uuele turule alles tänavu oktoobris. Mälestusmärgi rajamiseks korraldas MTÜ Konstantin Pätsi Muuseum korjanduse ning sõlmis ka lepingu Tallinna linnavalitsusega, et ausammas saaks püstitatud just Estonia teatri taha. Töö, mis kannab nime «Riigipea», on raiutud Rootsist hangitud graniidist, mälestusmärgi alus on vooderdatud Hiina graniidiga, selle autor on kujur Virgo Värnik ja arhitekt Toivo Tammik.

«Nii suurejooneline kuju ja päriselt ka keegi on talle jõulude ajal punase mütsi pähe tõmmanud või,» on lugeja pettunud. Lisaks on palju vastukaja saanud Pätsi kuju lugeja sõnul hakanud juba näitama kulumise märke ning tema sõnul on osad nimetähed juba luitunud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles