Vendade Ponomarenkode duost tuntud humorist suri pärast rasket haigust

Copy
Vennad Ponomarenkod.
Vennad Ponomarenkod. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Venemaalt pärit vendade Ponomarenkode fänne on tabanud valus kaotus. Üks kaksikvendadest, 55-aastane Aleksandr Ponomarenko suri pärast rasket haigust.

Pärast rasket haigust suri tuntud Vene humorist Aleksandr Ponomarenko, vahendab Limon. Mehe surmast andis teada Vene telesaatejuht, kes avaldas ühismeedias, et kui kuu tagasi oli veel lootust, et Ponomarenko saab haigusest võitu, siis tänaseks on lootus kustunud. 

«Filmisime saadet, ta oli heas tujus, ta uskus parimat. Tõeliselt kahju,» kirjutas saatejuht. 

Siit ilmast lahkunud Ponomarenko varjas aastaid tõsist haigust ja võitlust, millest ta võitjana väljuda soovis. Humoristil diagnoositi kõhunäärme vähk ja seda juhuslikult.

Ponomarenkol hakkas ühel kontserdil halb ja ta viidi haiglasse, kus talle tehti maohaavandi pärast operatsioon. Sellele järgnes hirmuäratav diagnoos.

Esialgu varjas humorist oma diagnoosi nii ema kui kaksikvenna Valeri eest ning ütles neile teadaolevalt alles siis, kui mõlemad midagi kahtlustama hakkasid. Pere ja abikaasa Anna toetuse saatel läbis Ponomarenko kahel korral keemiaravi, kuid tulutult.

«Hetkel olen 55–57 kilogrammi, olen kaotanud umbes 20 kilo, mida pole tagasi saanud. Aga ma ei saa kaotada võimalust otse oma naise käte vahel süüa, see mulle väga meeldib,» kirjeldas Ponomarenko mõni aeg tagasi.

Ponomarenko vennad käisid Eestis esinemas näiteks 2019. aastal ja lõbustasid publikut nii Tallinnas, Sillamäel kui Tartus. «Vendade Ponomarenko kontserdid on alati täis teravat ja särtsakat huumorit, mis ei ole labane ja vulgaarne, vaid kerge, intelligentne ja heatahtlik. Nende duett ei ole lihtsalt paroodiate täht, vaid see on kahekordne täht!» kirjeldati nende etendust Kultuurikavas.

Vennad-kaksikud Ponomarenko ei ole mitte ainult loomingulised artistid, vaid ka tõelised professionaalid. Valeri Ponomarenko on draamanäitleja ja Aleksandr Ponomarenko – professionaalne interpreet. Humoristide karjäär sai alguse Jevgeni Petrosjani huumorisaates «Kõver peegel». Seejärel jätkasid artistid telesaate «Hommikupost» juhtimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles