KODUSÕDA BIRMAS ⟩ Isa pojale: kui lahinguväljal kohtume, saad kuuli!

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kodusõda Birmas. Foto on illustreeriv.
Kodusõda Birmas. Foto on illustreeriv. Foto: Esther Htusan, Scanpix

Birmas toimuv kodusõda on hävitab maad ja lõhub perekondasid. Põllumees Bo Kyar on olnud sunnitud relva kätte haarama, et kaitsta demokraatia väärtusi. Mehe südame murrab aga see, et kaks tema poegadest võitlevad vastaspoolel. «Kui tuled minu piirkonda ja alustad lahingut, ei anna ma sulle armu,» ütleb isa pojale. 

«Olen kindel, et tapan su, kui saan võimaluse esimesena tulistada,» hoiatab isa poega, kui temaga telefonis räägib. Poeg teenib Birma (Myanmari) armees.   

Isa, Bo Kyar Yine liitus relvastatud vastupanuliikumisega pärast seda, kui sõjaväeline riigipööre kukutas Myanmari demokraatlikult valitud valitsuse 2021. aasta veebruaris. Sellele järgnenud jõhker kodusõda on tema pere lõhestanud. Nüüd võitleb ta sõjaväehunta vastu, mida tema poeg kaitseb. «Sina võid mind ellu jätta, kuna olen su isa, aga mina sind ei säästa,» ütleb isa pojale. Isa istub metsas bengali viigipuu all, kui poja Nyi Nyiga räägib. «Oleme su pärast mures,» ütleb isa ja poeg vastab talle samaga, öeldes, et on isa pärast mures. «Sina soovitasid mul sõduriks saada,» ütleb poeg isale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles