VIDEOD «See lugu ühendas mind Eesti kultuuriga.» Stefani debüütalbumil kõlab eriline kaver

Elu24
Copy
Stefan.
Stefan. Foto: Konstantin Sednev

Muusik Stefani esimesele kauamängivale jõudsid mitmed varasemalt tuntud lood. Teiste seas kuuleb debüütalbumil kaverit ühest Terminaatori loost, mis on Stefani jaoks väga tähendusrikas. Elu24 avaldab ka Stefani kaverit kuulnud Jaagup Kreemi videotervituse.

Tänavune jõululaupäev on muusik Stefani jaoks vägagi eriline. Mitte ainult ei tähista Armeenia juurtega Stefan oma 25. sünnipäeva vaid tele-eetrisse jõuab tema debüütalbumi esitluskontsert!

Stefani debüütalbum ilmus 30. novembril ja kannab nime loo järgi, millega muusik Eestit tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel esindas – «Hope». «Ma ei mõelnud väga pikalt, mida panna albumi nimeks. Esiteks see lugu tähendab minu jaoks väga palju, kuna see on aidanud mind artistikarjääris kõige kaugemale. Teiseks see nimi sümboliseerib ka väga hästi mind isikuna. Ma ei kaota kunagi lootust headusse, inimlikkusesse ja väärikusse,» avas Stefan oma esimese algumi nime tagamaid. 

Albumil kuuleb Stefani varasemaid hitte ja värskemaid palasid. Lisaks kuuleb kauamängival kaverit Terminaatori loost. Sellel on aga Stefani elus väga tähtis roll. «Ma olin väiksena iga suvi isale abiks (Stefani isale kuulub Viljandis restoran Armeenia Köök Soso Juures – toim) ja seal oli üks töötaja, kes oli suur Terminaatori fänn! Samal ajal, kui ta kartuleid kooris, kuulas ta Terminaatorit ja mulle jäi üks lugu väga kõrva.»

Lugu, mis Stefani tähelepanu haaras oli 1997. aastal ilmunud «Kaitseta». «Läksin töötaja juurde ja küsisin, kuidas ma saaksin selle loo endale, et seda kuulata. Ja ma kuulasin seda väga palju ja mul tekkis selle looga selline tunne, et olen sellega seotud,» rääkis Stefan talle tähendusrikkast loost.

«Ma ei tea, kas need sõnad kõnetasid mind. Ma olen ise teisest kultuurikeskkonnast, meie peres on teised kombed, Armeenia kultuur. Ise käisin Eesti koolis, aga tundsin ennast eemale hoituna. Tundsin mingil määral üksikuna,» avaldas muusik, keda loo «Kaitseta» sõnum väga kõnetas.

«See on esimene lugu, mis mind ühendas Eesti kultuuriga,» tunnistas ta, «ma otsustasin, et teen selle loo ja panen selle albumile.»

Tänaseks on lugu kuulnud ka Terminaator ja ansambli solist Jaagup Kreem. «Meil kõigil Termikatel oli väga-väga suur rõõm kuulda seda, et me oleme üks neist põhjustest, miks sa Eesti muusika juures oled täna. Tahtsin sind tänada selle eest,» saatis Jaagup Stefanile videotervituse.

Jaagupi videotervitust näed SIIN:

Koostöös MyHits raadioga näeb Stefani eksklusiivkontserti Kanal 2s 24. detsembril, kell 20.00. Telekontserdil kõlab loomulikult ka Stefani jaoks erilise tähendusega «Kaitseta», mida muusik esitleb koos lauljatari Liis Lemsaluga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles