SKANDAALNE MAJAVAIDLUS Jan Uuspõld jätkab kohtuteed temalt maja ostnud endise korvpalluriga

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Jan Uuspõld
Jan Uuspõld Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Jan Uuspõllult maja ostnud kodanik süüdistas näitlejat hoone kehva seisukorra varjamises. Nüüd on majavaidlus jõudnud ringkonnakohtusse, kus see 25. jaanuaril arutlusele tuleb.

2016. aastal müüs näiteja Jan Uuspõld maha oma Lääne-Virumaal asunud maja. Pool aastat hiljem esitas maja ostnud Imre Triisberg Uuspõllule kahjunõude – maja ei pidavat tuult ega sooja hoidma.

Kuigi Uuspõld oli sel juhul nõus maja müügihinnaga tagasi ostma, siis Triisberg sellega päri ei olnud ja nõudis kohtu kaudu 38 000 eurot.

Jan Uuspõllu advokaat Armand Reinmaa ütles, et enne müügilepingu allkirjastamist pakkus näitleja uuele omanikule võimalust majas ööbida. Ka oli ostja teadlik, et ta ostab määramata energiaklassiga ja kasutusloata hoone, ning seetõttu pidi ta mõistma selle seisukorda.

Imre Triisbergi advokaat Ivo Kallas aga sõnas, et sääraseid ehitustehnilisi puuduseid ei olnud võimalik müügihetkel oma silmaga näha ja käega katsuda ning need avaldusid alles esimeste külmade ilmadega. Lisaks nentis Kallas, et müügikuulutuses oli kirjas, et maja sobib elamiseks aasta läbi.

Harju maakohus rahuldas osaliselt Triisbergi hagi ja mõistis Uuspõllult välja hüvitise. Näitleja esindaja, vandeadvokaat Armand Reinmaa vaidlustas maakohtu otsuse Tallinna ringkonnakohtus, kus see kolmapäeval, 25. jaanuaril arutlusele tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles