VIDEO Eurovisiooni 2023 esindaja valiti Ukrainas pommivarjendis

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina elektroonilise muusika duo Tvorchi, mis koosneb Andrew Hutsuliakist (vasakul) ja Jeffery Kennyst, esindab 2023. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Ukrainat palaga «Heart of Steel» («Terassüda»)
Ukraina elektroonilise muusika duo Tvorchi, mis koosneb Andrew Hutsuliakist (vasakul) ja Jeffery Kennyst, esindab 2023. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Ukrainat palaga «Heart of Steel» («Terassüda») Foto: EPA/GENNADY MINCHENKO/Scanpix

Vaatamata Venemaa käivitatud sõjale suutis Ukraina korraldada lauluvõistluse, kus valiti Ukraina esindaja 2023. aasta Eurovisioonile.

Vibdir nime kandev võistlus toimus 17. detsembril Kiievis Majdan Nezalezjnosti metroojaamas, mida kasutatakse pommivarjendina ja kus on võrdlemisi ohutu, teatab hs.fi.

Võistluse võitis elektroonilise muusika duo Tvorchi ingliskeelse looga «Heart of Steel» («Terassüda»). Sünge, elektrooniline ja aeglaselt kulgev lugu räägib tundetusest ja sellest, kuidas loo peategelasel on «terassüda». Refräänis kutsub laulja loo sõnumi subjekti otse ütlema, mida ta arvab. «Sest ükskõik kui halb on, keegi kuulab».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles