FOTOD JA VIDEO ⟩ Kihnu Virve saadeti koduhoovist viimsele teele: ta laulab õigepisukese aja pärast edasi

Copy

Täna, 19. detsembril toimusid Kihnus Virve-Elfriide Kösteri matused. 

«Virve soovis, et tema ärasaatmine toimuks koduõuelt ja ikka kärtsu ning mürtsuga,» rääkis Virve lapselaps Reena ülemöödunud laupäeval. 

Täna, 19. detsembril toimus Kihnu Virve koduõuel, Järsumäe talus, ärasaatmine, kuhu oli kokku tulnud sadu inimesi nii mandrilt kui Kihnust kohapealt. 

Koduõuelt liiguti laulu saatel surnuaeda ja hiljem rahvamajja, kus oli peielaud. «Ta laulab õigepisukese aja pärast edasi,» sõnas kirikuõpetaja kohapeal.

Kell pool üks jõuti rongkäiguga Kihnu Nikolause Koguduse kiriku juurde. Võeti pärjad ja jätkati laulu saatel teekonda surnuaeda. Kokku tulnud rahvas liigub matuseauto taga. Kell 14 jõuti rahvamajja, kus peielaua taha istus ligi 200 inimest.

Pere ja lähedaste sõnutsi ei soovinud Virve aga traditsioonilisi matuseid.  «Ta ei tahtnud kiriku matuseid... Et seal ikka mõõdetakse, kui hea sa oled ja kui õigesti käitud. Ta ei tahtnud, et teda pikalt leinama jäetaks ja et matustel oleksid pillid ja lõbus.»

Virve lapselapse Reena tõdes, et vanaemal olid jõuludkingidki kõigile valmis varutud. «Vanaema muretses, et rikub meie jõulud ära, kui jõulude paiku sureb. Tal olid kingid valmis varutud kõigile. Ta muretses alati kinkide pärast, et kõigil oleksid sünnipäevakingid ning et kõigil läheks hästi ja et kõik oleksid hoitud,» rääkis Reena.

30. jaanuaril 1928. aastal sündinud Kihnu Virve oleks saabuval jaanuaril tähistanud oma 95. sünnipäeva.

Kihnu Virve on ligi neljasaja laulu autor, tema tuntuimaks lauluks on «Merepidu».

Aastate jooksul andis ta ühtekokku välja neli plaati ja 2009. aastal oli ta Eesti naisartist. 2008. aastal pälvis Kihnu Virve Pärnumaa vapimärgi ja 2011. aastal Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles