VIDEO Kähmlus Türgi päikese all: ärritunud venelanna proovis teda filminud naist rätikuga eemale ajada (3)

Elu24
Copy
Venelanna väljendas rannas oma pahameelt.
Venelanna väljendas rannas oma pahameelt. Foto: Ekraanitõmmis videost.

«Kultuurne vene naine Türgis puhkusel,» kirjutatakse ühismeedias ringleva video juures, kus venelanna proovib teda filmivat naist rätikuga eemale ajada.

Ukraina ajakirjanik Dmõtro Gordon postitas oma Instagrami kontole video agressiivsest Vene naisest, kes solvas ukrainlannat. Sündmus leidis aset puhkusereisil Türgis, vahendab Limon.

«Kultuurne vene naine Türgis puhkusel,» kirjutas Gordon video juurde. Rannas viibinud Venemaa proua solvas kaamera taga olnud Ukraina naist ja tema kodumaad. Vihane venelanna proovis teda filminud naist rätikuga eemale tõrjuda ja tema kaamerat maha ajada.

Venelased on ka varem välismaal viibides Ukraina kodanike suhtes vaenu üles näidanud ja neid solvanud, kirjutab Gordon. Ajakirjanik kritiseerib Vene valitsust ja propagandiste, kutsudes Putinit «meie aja Hitleriks». «Minu riigis pole kunagi olnud natse. Natsid tulid minu riiki,» ütles Gordon 2022. aasta veebruaris, kui Venemaa alustas sõda Ukrainas. 

6. aprillil lisati Gordon Venemaal ohtlike indiviidide nimekirja, mis tähendab, et teda kahtlustati ebasobivates tegevustes või terrorismis. 19. juulil kuulutas Venemaa siseministeerium Gordoni tagaotsitavaks ilma põhjendamata. 22. juulil andis vene meedia aga teada, et ajakirjanik on arreteeritud in absentia.

Gordon ütles, et ta on pidanud «Putini juhitud Kremli gängi» vastu aastaid võitlema. «Kui nemad panevad minu tagaotsitavate nimekirja, siis mina kuulutan Venemaa siseministeeriumi tagaotsitavaks,» avaldas Gordon, kes esitas Euroopa Inimõiguste Kohtule hagi Venemaa vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles