Pedofiiliakuritegude eest vangis istuv Pavel Ridnõi tahab tingimisi vabaneda: palusin vägistatult siiralt vabandust

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Pavel Ridnõi Harju maakohtus 2015. aastal.
Pavel Ridnõi Harju maakohtus 2015. aastal. Foto: Martin Ilustrumm

38-aastane Pavel Ridnõi osaleb istungil otse Tartu vanglast. Enne istungi algust on ta silmanähtavalt ärevil. «Olen rohkem kui pool elu vanglas olnud. Praegu näen, et kõik otsused, mis ma tegin, olid valed. Paraku ma ei saa aega tagasi keerata. Ainuke, mida ma saan teha, on see, et tulevikus need asjad ei korduks,» ütleb Ridnõi, kes ihkab vabadusse.

Jõgeva kohtumajas arutati neljapäeval Ridnõi elektroonilise valvega tingimisi enne tähtaega vangistusest vabastamist. 1984. aastal sündinud mees soovib vabanemise korral asuda elama Tartu rehabilitatsioonikeskusesse Valge Eesti. «See on minu arust väga hea organisatsioon, kus saan alustada uut elu valgelt lehelt. Seal tagatakse mulle programmid, millega saan alustada uue elu ehitamist, mis motiveerib mind edasi liikuma,» ütleb Ridnõi. Istungil osaleb ka tõlk, kelle abist Ridnõi loobub.

Ridnõid on karistatud kahel korral. Meediaveergudele jõudis ta viimati 2016. aastal, kui tema üle 15 aasta pikkune vanglakaristus jõustus, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele, vahendab ERR.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas seitse aastat tagasi Ridnõile süüdistuse kokku rohkem kui kümnes kuriteoepisoodis, kus kannatanuteks olid kaks alla 14-aastast last ja üks täisealine inimene. Maakohtu kohtumenetluse ajal Ridnõi mingisugust kahetsust noorema kui 14-aastase alaealise vastu toimepandud kuritegude tõttu üles ei näidanud.

Muu hulgas süüdistati Ridnõid ühe lapse vägistamises, samuti lapsporno valmistamises ja hoidmises, lapse seksuaalses ahvatlemises, alaealise alkoholi tarvitamisele kallutamises, kehalises väärkohtlemises raskendavatel asjaoludel ja ähvardamises. Vägivallateod pani Ridnõi toime peamiselt täisealise kannatanu vastu.

Maakohus tunnistas Ridnõi süüdi noorema kui 18-aastasega suguühendusse astumises usaldust ära kasutades, alaealise seksuaalses ahvatlemises ja vägistamises, alaealisele alkoholi pakkumises ning tema ähvardamises, peksmises ja piinamises. Mehele mõisteti liitkaristuseks 15 aasta 1 kuu ja 17 päeva pikkune vangistus. Ridnõi kaebas otsuse edasi ringkonnakohtusse, kus jäeti maakohtu otsus muutmata.

Ridnõi oli vahetult enne uute kuritegude toimepanemist pääsenud vanglast, kus ta kandis karistust mõrva eest. Kohus karistas Ridnõid 2000ndate alguses mõrva eest 13-aastase vangistusega. Ta vabanes vanglast veidi rohkem kui aasta enne tähtaega ja süüdistuse järgi hakkas ta uuesti kuritegusid toime panema juba paar kuud pärast vabanemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles