VAHVA SUUSAVIDEO Lumist Tallinna nautinud eestlane jõudis BBC ühismeediakontole: olin pikalt loengus ja pärast öeldi, et minust sai meem (1)

Elu24
Copy
Tallinna ülikooli õppejõud nautis lumist Tallinna, ebaharilik hetk jõudis välismeediasse.
Tallinna ülikooli õppejõud nautis lumist Tallinna, ebaharilik hetk jõudis välismeediasse. Foto: Kuvatõmmis Twitteri videost

Mõned tunnevad lumest rõõmu ja neid ei heiduta ka lumised linnatänavad! Üks otsustas lausa suusad haarata ning Tallinna vanalinnas enda suusaoskused proovile panna. Vahva hetk ei jäänud märkamatuks ka välismaalastele. «Olen seal jalutanud ja mõelnud, et see oleks äge koht, kust võiks suuskadega alla sõita, kui on palju lund,» kommenteerib lumisest trepist alla vuhisenud suusataja.

Üle poole miljoni jälgijaga Twitteri lehekülg, mida haldab BBC Weather, jagas paar päeva tagasi videoklippi hetkest, kui suusataja Tallinna vanalinnas Lühikesest jalast alla sõitis.

«Suusatajad eile õhtul Tallinna tänavatel,» kirjutati 11. detsembril. Rohkem infot videoklipi kohta ei jagatud, kuid ERR vahendab, et suusataja selles videos on Tallinna Ülikooli antropoloogia õppejõud Joonas Plaan.

«See oli mul ammu bucket list'is olnud. Ootasin õiget hetke,» selgitas Plaan, miks ta otsustas Lühikesel jalal suusatada. Mõnda aega Kanadas elanud hobisuusataja Plaan tõdes, et laskumine raske ei olnud.

Plaan kommenteeris Elu24-le, et tunneb pealinna tänavatel olevast lumest palju rõõmu, ja tunnistas, et on juba aastaid mõelnud sealt alla sõitmisele. «Olen seal jalutanud ja mõelnud, et see oleks äge koht, kust võiks suuskadega alla sõita, kui on palju lund,» ütles ta.

Joonas Plaan
Joonas Plaan Foto: Erakogu

«Elasin pikalt Kanadas ja seal olid lumetormid tavalised ning samas lumekoristus nii heal tasemel võib-olla polnud kui meil. Siis oligi ainus viis liikuda just suuskadel. Kui nüüd lumetorm tuli, siis teadsin, mida pean tegema, kui on laps magama pandud,» rääkis Plaan.

«Olen tavaline eestlane, kellele meeldib talvel suusatada,» tõdes Plaan ja ütles, et tahaks sel talvel võimalikult palju suusatada ja loodetavasti suusapisiku ka lapsele edasi anda.

BBCs jagatud videoklipi filmijat Plaan ei tunne, kuid ta mainis, et tema suusatamist filmisid telefonidega nii mõnedki. Ta lisas, et ei tea täpselt, kuidas ERRi ajakirjanik teada sai, et just tema seal suuskadel alla sõitis.

«Tagantjärele on palju humoorikat tagasisidet olnud. Mul oli pikalt loeng, astusin välja ja öeldi, et vahepeal on minust meem saanud. Kolleegid ka kiitsid,» naeris Plaan. «See on natuke ootamatu,» nentis ta.

Plaan läks suusatama kohe peale suurema tormi lõppu. «Teadsin, et nüüd on natuke aega ja keegi veel ei soola või ei roogi seda lund ära.» Ta märkis, et päevi pärast tormi on küll veidi kurb vaadata, kuidas lumekoristus on kohati venima jäänud, sest see tekitab raskusi liikumispuudega inimestele ja lapsevankritega emadele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles