Aastaid kestnud kohtuasi endise Tartu abilinnapea Kajar Lemberi ja juuksur Tuuli Tiro süüdistuste arutamiseks sai Tartu maakohtus lõpu ja mõlemad mõisteti õigeks. Lember usub, et tema kaasusest on ühiskonnal palju õppida. Kergemal noodil ütleb ta, et neljapäeval möödub saatuslikust juukselõikusest seitse aastat ning tavaliselt üritab ta juuksurisse jõuda vähemalt kord kuus. «Kuigi mu õhukesed juuksed ei vaja just väga suurt hooldamist.»

Endist Tartu abilinnapead Kajar Lemberit süüdistati altkäemaksu võtmises ja toimingupiirangu rikkumises, Tuuli Tirot süüdistati altkäemaksu andmises. Kõikides süüdistustes mõisteti nad Tartu maakohtus kolmapäeval õigeks. Kohtunik luges ette otsuse kokkuvõtte, mille ajal Lember vaatas pidevalt otsa prokurörile, kes oli süvenenud millessegi arvutiekraanil.

«Mis seal salata, tuleb tunnistada, et mul on hea meel, et terve mõistus võitis. Olen kuus ja pool aastat rääkinud seda juttu, mis sai täna kohtus kinnituse,» ütleb Lember pärast kohtuotsuse väljakuulutamist. «Mul on inimlikult väga kahju, et üks asutus oma jonnimisega – pean prokuratuuri silmas – ikkagi selle kadalipu ette võttis sellisel kujul. Raisates selle juures poolteist pluss miljonit maksumaksja raha. Oleks isegi see otsus olnud vastupidine, oleks ikkagi tegemist olnud absurdse protsessiga,» leiab Lember.

Kommentaarid (1)
Copy