ARVAMUS ⟩ Suurpere isa seisukoht: ei ole okei, et laps ise otsustab vaktsineerimise üle (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kolme lapse isa Timo Kalaus on veendunud, et lapsevanema nõusolek on vaktsineerimise küsimuses väga vajalik. «Sada protsenti on nii. Lapse eest vastutab lapsevanem ja vaktsineerimise üle peab vanemal olema täielik sõnaõigus,» leiab Timo.

Elu24 toimetusega võttis ühendust Rakveres elav ettevõtjast pereisa Timo, kelle perre sünnib peagi neljas laps. «Mu lapsed on siiamaani vaktsiinid saanud (välja arvatud koroonavaktsiinid), aga praegu on selle teema ümber nii palju keerutamist ja segaseid vastuseid, et tekivad kahtlused ja mõtlen, kas neljandale lapsele teeme vaktsiine või mitte. Kavatsen hakata põhjalikult uurima vaktsiinide koostisosi ja milliseid negatiivseid tagajärgi need põhjustada võivad. Ma päriselt hoolin oma lastest ja seetõttu uurin seda teemat põhjalikult,» ütleb 41-aastane Timo. Talle tekitab muret plaanitav seadusemuudatus, millega tahetakse anda kooliõdedele luba vaktsineerida ka siis, kui vanem sellega ei nõustu.

«Ma ei ole kuidagimoodi nõus selle asjaga. Eelnõu muutmise protsessi on kaasatud valitsus, riigikogu, terviseamet, ministeeriumid, haigekassa, ravimiamet, Eesti Perearstide Liit, Eesti Õdede Liit ja õiguskantsler. Nendega kooskõlastatakse muudatused. Aga kus on lapsevanemad?» küsib Timo. «Kahjuks pole nimekirjas ühtegi lapsevanemaid esindavat organisatsiooni. See on üks asi, mis paljusid häirib,» tõdeb ta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles