USKUMATU ABIVALMIDUS ⟩ Haapsalu noormehe missioon: kaaskodanike autod kraavist välja!

Copy

«Kümme autot olen välja aidanud. Kesklinnas ja külateedel... Kõik väikesemad teed on umbes,» räägib Haapsalus elav Erik, kes aitab lumme kinni jäänud autosid välja tõmmata.

Haapsalu Facebooki grupis on tuisuse ilmaga abikäe ulatanud Eriku-nimeline noormees. «Kui keegi on kuskil autoga kinni jäänud või ei saa liikuma ja kedagi appi kohe tõttamas pole, siis võite julgelt helistada,» kutsub mees üles.

Postituse all on mitmeid toetavaid kommentaare. «Tubli mees!» kiidab üks. Teine aga lisab, et kui üksi läheb keeruliseks, tuleb ka õhtul appi. «Super oled, jõudu!» 

Elu24-le lisas Erik, et eilsed uudised lähenevast tormist ja Saaremaal toimuvast panid teda mõtteid mõlgutama. «Et ma olen täna nagunii kodune...» 

Autosid aitab ta välja tõmmata oma nelikveolise Audiga tavalise puksiirköie abil ning seda täiesti tasuta. «Kümme autot olen välja aidanud. Teeolud on kohutavad!»

Hakkajat noormeest on tänatud heade soovidega ning appi on tal plaanis tõtata kogu tänase päeva jooksul.

Lumetuisk võib teed muuta läbimatuks

Riigi ilmateenistus on tänaseks ennustanud tugevat lumesadu ja tuisku. Puhub kirdetuul puhanguti 15–20 m/s, rannikul kuni 26 m/s. Nähtavus on halb ning tiheda saju, tugeva tuule ja tuisu tõttu halvenevad liiklemistingimused veelgi. Ilmamudelid ennustavad tugeva tuule ja saju vaibumist alles varastel hommikutundidel. 

Transpordiamet on rohke lumesaju ja tuisu tõttu üle kogu Eesti kehtestanud riigiteedel rasketest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi.

Maanteede korrashoiuks kasutatakse kõiki olemasolevaid ressursse, kuid teede nõutav seisunditase ei ole kõikjal tagatud. Suure tõenäosusega põhjustab jätkuv lumetuisk osa riigiteede, eelkõige väiksemate kõrvalmaanteede muutumise läbimatuteks või väga raskesti läbitavateks.

Transpordiamet soovitab inimestel võimalusel liiklusesse mitte minna. Kui siiski liiklemist edasi lükata pole võimalik, tuleb sihtkohta jõudmiseks varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles