TARTU PEKSJA LUGU ⟩ Paadunud kriminaalist õiguskuulekaks kodanikuks. «Ma tean, et ma ei teinud seda sihilikult!»

Chrislin Metsanurm
Copy
Andrias Liivat
Andrias Liivat Foto: Kuvatõmmised saatest/ Elu24 kollaaž

Kui inimene satub allakäiguspiraali, siis võib sealt pääsemine olla väga keeruline. «Sattusin vanglasse, kui elasin lastekodus ja elus toimusid suured keerdkäigud, siis hakkasin juba tänavatel elama,» rääkis Andrias Liivat, kelle suurpere läks saatuse tahtel laiali ning kes taaskohtus isaga alles vanglamüüride taga.

Kuus aastat tagasi peksis Andrias Liivat kolmeaastase poisi silme all läbi tubli pereisa. See toimus Tartus Küüni tänaval ning peksmise ajal oli Liivat tagaotsitav, kes oli korduvalt süüdi mõistetud. See juhtum sai väga palju tähelepanu ning kõik selle osalised langesid avaliku hukkamõistu alla. Nii ka tänase «Kuuuurija» loo peategelane Andrias Liivat.

«Sain maksimaalse karistuse,» räägib Liivat, lisades, et väikesest kolmeaastasest lapsest polnud ta algul teadlik. Kahetsusväärne juhtum Tartus sai alguse sellest, et pereisa läks väidetavalt noortekambaga ümber lükatud prügikasti pärast tõrelema. Seejärel sai ta rusikaga otse näkku. «Jah, ma lõin teda! Kuid seal on intsident, mis päädis sellega, et lõin teda rüseluse käigus,» meenutab Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles