NÄDALAPROGNOOS ⟩ Nädal algab traumade ja segadustega, kuid lõppeb uue selgusega: tuleb vastu pidada

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Talvine päikeseloojang
Talvine päikeseloojang Foto: Erakogu

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 12.–18. detsember 2022. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Sel nädalal Kuu üha kahaneb ning tasapisi läheneme kuutsükli lõpule. Nädala esimestel päevadel on nii-öelda seemnete laiali kandmise aeg, mil mingi tarkus ja taipamine on küpsenud ning seda soovitakse ka teistele edasi jagada. Siis on ka suurem vajadus asjad tehtud saada ja oma valminud teadmiste põhjal senises tegevuses muudatusi ja parandusi sisse viia.

Reedel algab kuutsükli viimane veerand, mis soosib just selliseid täideviimisi ja viimistlusi, mis on seni veel tegemata jäänud, samas kui sisimas juba tajutakse, et energia kahaneb.

Nädala sees on mitmeid pingelisi aspekte, mis võivad tekitada segadust ja valu, kuid nädala lõpus olukord kergeneb.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval liigub Päike sekstiilis Saturniga, mis lisab tõsidust, töökust ja vastutustunnet. Seoses lubatud lumetormiga on see väga toetav taustamõju, mis viitab, et ollakse ette valmistunud ning osatakse tegutseda vastutustundlikult. Tänu sellele mõjutusele on võimalik mitut ohtlikku olukorda vältida. Üleüldse võtavad inimesed sel päeval oma tööd ja kohustusi tõsisemalt, kuid see on samas loomulik, mitte raske ega pealesurutud. Selles päevas on vajalik annus realismi.

Teisipäeval läheb täpseks Lilithi opositsioon Pluutoga, mille mõjuväljas oleme tegelikult juba alates 2. detsembrist ja kuni 25. detsembrini. See seis äratab inimestes sügavamaid peidetud traumasid seoses olukordadega, kus nad on kaotanud oma jõu ja teised on nad ära tõrjunud või pole neid aktsepteerinud. Tegelikult veel täpsemini räägib see sellest, mida inimene on iseendas ära tõrjunud ja pole omaks võtnud. Aga selle võib käivitada keegi või miski väljastpoolt. See on iseenesest nii-öelda tume energia, mis tegeleb otseselt varjude transformeerimisega.

Võimalik, et lumetorm ja elektrita jäänud majapidamised toovad kaasa emotsioone ja hirmusid, mis peegeldavad ka seda sügavamat traumat. Ühel või teisel viisil peavad paljud inimesed puutuma kokku selle kõige ebameeldivama tundega iseendas, mida üldse ei tahaks näha ega kogeda. Aga samas on siin võimalus hirmudele ja traumadele otsa vaadata ning oma jõud tagasi võtta – see ongi selle seisu eesmärk. Viimati kogesime sama seisu 2013. aasta augusti lõpus. 

Kolmapäeval viibib Päike kvadraadis Neptuuniga – siin toimub mingil tasandil reaalsuse ähmastumine, raske on näha selget pilti. Ettekujutused ja fantaasiad võivad võtta võimust – seda nii positiivses kui ka negatiivses võtmes. Illusioonid, (enese)pettused ja luulud tekivad nüüd kergesti, kuna reaalsusega ei olda kontaktis. Üldist motivatsiooni on vähem, igapäevased praktilised tegevused ja olmeelu võivad käia üle jõu.

Samas soosib see seis sügavamat spirituaalset tunnetust ja ühtsuse kogemist, ego lahustumist. Piirid iseenda ja teiste vahel hajuvad. See võib olla eriline aeg, kui ennast liiga ära ei kaota.

Neljapäeval teeb Chiron kvadraadi Merkuuriga – see loob olukorra, kus teistele ja ka iseendale on liigagi lihtne sõnade ja mõtetega haiget teha. See juhtub justkui kogemata, kuid lõikab ootamatult sügavale. Siin võivad tekkida arusaamatused, kus tundub, justkui keegi väga tahaks meile haiget teha – tegelikult see nii siiski ei ole, aga saatuslike kokkulangevuste tõttu kukub nii välja.

Sügavamal tasandil on asi selles, et oleme praegu ise haavatavamad sõnade ja mõtete, vaimsuse suhtes. Mõned võivad ka tunda, et nende intelligentsus pole piisav või siis see kuvatakse kellegi teise peale ja neid nähakse rumalana.

Parimal juhul kasutatakse seda haavatavust oluliste teemade lahkamiseks, nii et läbi haava minek toob kaasa tervendava kogemuse.

Laupäeval jõuab Merkuur trigooni Uraaniga ja toob kaasa vajaliku annuse kergust, värskust ning võimet kõike avaramast perspektiivist näha. See on ka inspireerivate ja vabastavate taipamiste seis, mõistus on väga avatud ja intuitiivne, võimaldades taibata suuremat tõde. Ilmselt aitab see seis mõnedest nädala jooksul tekkinud segadustest ja kitsaskohtadest üle saada. Vaimne blokeering saab ületatud, mis laseb liikuda edasi.

Loe siit, mida tähendab Kuu tühikäik!

Kuu on tühikäigul 

Teisipäeval 17.51 – kolmapäeval 10.46

Reedel 21.12–21.49

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi, otsuseid või tehinguid, kui just eesmärk pole midagi tühistada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles