EESTI OMA TEEMANT ⟩ Ühismeedias meenutatakse lahkunud Kihnu Virvet: Virve on, Virve jääb

Elu24
Copy
Kihnu Virve sõnul kulub õnne ja tervist alati ära.
Kihnu Virve sõnul kulub õnne ja tervist alati ära. Foto: Urmas Luik

Ühismeedias avaldavad kaastunnet ja südamlikke meenutusi paljud tuntud poliitikud ja muusikud. «Üks Eesti vingematest naistest lahkus… Head teed Sul minna,» kirjutab Liisa Oviir. 

Muusik Airi Vipulkumar Kansar: «Eesti oma teemant, keda oli alati huvitav kuulata ja kellele kaasa elada. Isegi oma hilises eas ei peljanud ta langevarjuhüpet sooritada. Milline vägi! Olgu ta meile kõigile eeskujuks!»

Eesti Merepäästeühingu juhatuse esimees Rait Killandi meenutab paari aasta tagust seika, kui Kaberneeme vabatahtlik maa- ja merepääste meeskond oli Kihnu Virvel külas ja maitsmisel oli hommikune Vana Tallinn. «Virve ütles, et nüüd ma tahan teie musta lindu näha!»

«Kümne minuti pärast oli Virve juba päästelaeva pardal ja tundis siirast huvi iga pisidetaili osas nii meie töö kui merepääste paadi kohta. Ta oli valmis ise ka kohe rooli minema, et paadi merekatsetused kohapeal läbi viia, see jäi ainult sel päeval pisut valu teinud puusa taha. Aga ta oli lahkelt nõus poseerima nii, et pildile jäi ka tema nime kandev laev. Virve oli legend juba oma eluajal ja meil oli õnn seda näha.»

Poliitik Liisa Oviir: «Üks Eesti vigematest naistest lahkus… head teed Sul minna.»

Ka Riina Solman avaldas ühismeedias sügavat kaastunnet Kihnu Virve perele, lähedastele, kõigile kihnlastele, tervele Eestile. «Usun, et Virve on paremas paigas, parematel maadel juba...»

«Meri on, meri jääb, meri olema peab...» Sama hästi saab tema loodu põhjal öelda: «Virve on, Virve jääb...»

Inga Lunge: «Armastust! Nii nagu Sina meid armastasid!Ma tooks praegu kõik oma jakid Sulle kui ma vähegi saaks! Aitäh, et olid! Küll me oma nutud nutetud saame...tembuta nüüd seal ikka täiega! Olgu Sul kerge ja helge!»

Jüri Ratas: «Tänane hommik on toonud ääretult kurva uudise, et meie hulgast on lahkunud unikaalne ja palavalt armastatud rahvalaulik Kihnu Virve.»

«Olen tänulik meie ühiste kohtumiste eest ja jään teda meenutama kui südamlikku, positiivset ja elurõõmsat inimest. Avaldan siirast kaastunnet Kihnu Virve perele, lähedastele, ning kõigile tema loomingu austajatele.»

Hulganisti fotomeenutusi jagas ühismeedias ka ajakirjanik ja filmirežissöör Imbi Paju

«Kihnu Virve elab nüüd edasi meie ajukurdudes, tema lauludes ja südames. Olid ajad. R.P.P. Tõeline inimeste ühendaja, oma sügava kihnu kultuuri eestiaja mälu ja sisu kandja.»

Kadri Simson: «Kihnu Virve rahvalikud viisid, terased sõnad ja päikeseline olek on heaks teejuhiks - kuidas elada pikk elu, andes positiivset energiat sel pikal teel ka teekaaslastele. Aitäh Virve!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles