Grete Lõbu emotsionaalselt lapse kaotusest: selle beebi süda ei löönud, ei löönud tegelikult juba ammu

Elu24
Copy
Grete Lõbu
Grete Lõbu Foto: Kuvatõmmis ERR-i videost

Saatejuht ja hiljuti 45. sünnipäeva tähistanud Grete Lõbu rääkis «Ringvaates» esimest korda pikemalt emaks olemisest. Samuti avaldas Lõbu, et enne viimase lapse sündi kaotas ta veel sündimata lapse. «Lähed uuesti ultraheli aparaadi juurde ja iga jumala kord on kabuhirm,» meenutab saatejuht.

Marko Reikop käis Grete Lõbuga jalutamas ja teda intervjueerimas. «44-aastaselt laps saada, see on ju liig mis liig,» ütleb Marko. «Võta kuidas tahad, kui ma oleksin mees, siis sa ei pööritaks natukenegi silmi,» ütleb Grete.

«Mõned aastad tagasi arvasin, et olen oma lapsed siin ilmas ära sünnitanud. Aga elud muutuvad. Ja siis see hetk, kus sa oled uues väga toredas suhtes ja pead selle otsuse vastu võtma, et kas tahad veel lapsi või ei taha veel lapsi.»

Grete tõdeb, et talle hakkas mõte meeldima, et veel lapsi saada. «Ega see pole ainult see, et sa jääd rasedaks. Rasedus on vaja lõpuni kanda. Olin juba kolmanda kuu algusesse jõudnud või isegi rohkem natuke ja siis lähed arsti juurde, et arvele võtta ja siis vaatad ultraheli aparaati ja vaatad, et ei ole korras...» räägib Grete emotsionaalselt raseduse katkemisest. «Selle beebi süda ei löönud. Ei löönud tegelikult juba ammu, aga minu keha hoidis teda lihtsalt kinni. See oli selline ootamatu lõpp.»

«Mõtlesin, miks ma seda üldse räägin. Ma õudselt palju otsisin kogemuslugusid ja guugeldasin. See on nii tavaline, ma tean, et see on nii tavaline, et rasedus võib esimesel trimestril katkeda, aga kui see juhtub sinu endaga, siis see teeb su ikka päris katki.» 

Lõbu rääkis, et tahtis internetist leida just positiivseid kogemuslugusid. «Mina keskendusin nende lugude otsimisel sellele, et katkes, aga järgmine kord kohe jäin rasedaks ja tuli terve laps. Ja hoidsin nendest lugudest kinni. Muidugi seal kõrval oli ka teisi lugusid,» räägib Grete kogemuslugude otsimisest. 

«Ja ausalt öeldes ma ei tea, kas keha taastus ära, aga põhimõtteliselt peaaegu kohe see beebi, kes siin vankris on, meie juurde tuli.»

«Selle raseduse ajal oli kõige keerulisem see, et saada siit edasi, et lähed uuesti ultraheli aparaadi juurde. Iga jumala kord on kabuhirm,» räägib Lõbu.

«Seda pole kuidagi tabu rääkida... aga see on nii valus,» ütleb Lõbu. Selleks, et mitte ära sõnuda, ütleb Grete, et tegelikult on tal praegu kõik õudselt hästi. Samal ajal magab pisibeebi kõrval vankris. «Ta on nii hea laps.»

Grete ütleb ka, et on õnnelikult abielus. Grete abiellus elukaaslase Mirjoga tänavu kevadel. «Nii hea on abielus olla,» ütleb naine naerusui.

Detsembris beebiootusest teatanud telenägu Grete Lõbu tõi juuni alguses ilmale poisslapse.

Grete Lõbu teatas lapseootusest detsembris, kui ta «Ringvaate» eetris rääkis, et tema kolleegidelt ja sõpradelt on juba mõnda aega uuritud, miks telenägu nii lohvakaid riideid kannab ja näost «imelik» on – ega ta ometi rase ole?

«Ma olen palunud kõiki, kellega ma olen vestelnud, et ärge kellelegi öelge, aga see vastab tõele,» avaldas Lõbu mitu kuud hoitud saladuse. «Muidugi oled näost imelik, kui 24/7 on halb olla,» tunnistas ta.

Telenägu märkis siis, et kuna rasedus oli alles algusjärgus, ei tahtnud ta veel uudist avalikkusega jagada. Küll aga hammustati tema saladus kiiresti läbi. «Lootsin, et inimesed arvavad, et olen lihtsalt paksuks läinud,» naeris Lõbu.

Lõbu abikaasa, pisipoja isa on Pärnu-Jaagupist pärit spordifanatt Mirjo Koit. Kooselust saatejuht Margus Saarega on Lõbul kaks last, üks 17- ja teine 13-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles