Politico valis Sanna Marini aasta unistajaks: ta näitab oma hädades teistele teed (3)

Elu24
Copy
Soome peaminister Sanna Marin.
Soome peaminister Sanna Marin. Foto: DAN HIMBRECHTS/Scanpix

Rahvusvaheline meediaväljaanne Politico valis tänavu «Unistajate» kategooriasse ka Sanna Marini. «Endiselt on ta haruldane selles poliitilises klassis, kus on peamiselt isased dinosaurused,» kirjutas Politico.

Rahvusvaheline meediaväljaanne Politico nimetas tänavuste unistajate hulka ka Soome peaministri Sanna Marini, kes on Politico «Unistajate» kategooria võitja.

«Peaminister lõpetas viimaks oma riigi justkui köielkõnni, hoides strateegilist vahemaad Venemaa ja NATO vahel, ning otsustas koos Rootsiga ühineda Lääne sõjalise liiduga,» kirjutas Politico. Lisati, et seda tehes on Marin seisnud silmitsi Kremli vastusammude ähvardustega ja juhib tõenäoliselt riigi idapiiri militariseerimist.

Politico kirjutab, et ilmselgelt ei ole Marini roll oma riigi kaitsepositsiooni ümberkorraldamisel see, mis on talle enim tähelepanu toonud. «Endiselt on ta haruldane selles poliitilises klassis, kus on peamiselt isased dinosaurused,» tõdes väljaanne.

«Marin on mõnikord olnud sunnitud avaldama kahetsust käitumise pärast, mis on 30. eluaastates üsna tavaline, kuid kriitikaga on kaasnenud ka naiste (ja meeste) toetus sotsiaalmeedias,» kirjutas Politico, lisades, et mõnes mõttes näitab Marin oma hädades teistele teed. 

«Aga ma loodan, et tulevikus ei saa see nii palju tähelepanu. Sest normaalseks tuleks pidada ka seda, et meil teevad erinevad põlvkonnad, erinevad sood võimu juures otsuseid – sest kui me vaatame rahvastikku, siis on erinevad sugupooled ja erinevad põlvkonnad,» rääkis Marin väljaandele. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles