VERINE TANTSUPÕRAND ⟩ Inglaste pulmapidu läks nii käest ära, et üheksa lähisugulast pisteti vangi

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Pulmapidu. Pilt on illustreeriv.
Pulmapidu. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Inglismaal 2019. aastal toimunud pulmapidu läks nii käest ära, et kümned mehed hakkasid kaklema ning teised külalised pidid lendavate toolide ja pokaalide eest varjuma. Tänaseks on ühe pere üheksa liiget kakluse eest trellide taha pandud.

Kontrolli alt väljunud pulmapidu peeti 2019. aasta suvel Inglismaal Warringtonis asuvas spaahotellis. Kell oli veidi peale 23 õhtul, kui baarimees kõndis enda sõnul ühel hetkel mööda kolmest mehest, kes olid omavahel vaidlema läinud, vahendab Daily Mail.

Baarimees läks korra teise tuppa ja kui ta tagasi tuli, oli puhkenud kaklus, millesse oli sekkunud vähemalt 40 inimest. Turvakaamerate salvestiste põhjal oli näha, et nii toolid kui pokaalid lendasid üle toa. Kunst tiriti seinalt maha ning osa mehi lükkas laudu ümber.

Kaklusest võttis osa 56-aastane Michael Stokes, kes loopis kähmluse ajal üle toa toole ja vähemalt kümme pokaali. Siis läks Stokes hetkeks toast välja ja naasis, et veel toole ja pokaale loopida.

Nüüd, enam kui kolm aastat hiljem, avaldati kohtus, et kaklus läks hotellile maksma 16 000 naela ehk veidi üle 18 500 euro. Rikuti ka pulmapeo korraldanud firma vara ja seda 2700 euro väärtuses. Lisaks pokaalidele haarati relvadeks alkoholipudeleid, mis läksid maksma umbes 350 eurot.

«Kõige jubedam asi, mida oma karjääri jooksul olen näinud,» tõdes hotelli juhataja kohtus. Tantsupõrand oli pärast kaklust kaetud kildude ja verega.

Pulmapeo korraldaja sõnul lõhuti ära mitme aasta jagu vara, mis omakorda mõjutas teisi eelseisvaid pulmi.

Kuigi politsei ülekuulamise ajal Stokes midagi konkreetset ei öelnud ja väitis esialgu, et tegutses enesekaitseks, tunnistas ta end kohtus süüdi. Ta mõisteti süüdi vägivaldses korrarikkumises ja karistuseks määrati talle kaheaastane vangistus.

Varem on Stokes täpselt sama süüdistuse tõttu istunud vangis 2013. aastal. Kaks aastat hiljem sai ta välja ja tema kaitsja sõnul oli ta aastaid pahandustest eemale hoidnud.

«Tolle päeva sündmused olid tõeliselt šokeerivad kõigile, kes neid kogesid. Kõik need süütud külalised... oskame seda hirmu vaid ette kujutada,» sõnas kohtunik enne otsuse avaldamist. «Mis oleks pidanud olema rõõmus sündmus, pulm, osutus veresaunaks.»

«See rikkus värske abielupaari päeva,» rõhutas kohtunik ja nentis, et ainuke loogiline karistus on vabadusekaotus.

Stokes ei ole aga ainus, kes on 2019. aastal juhtunu pärast vangi sattunud. Kaheksa tema lähisugulast on kohtus juba süüdi mõistetud ja kokku mõisteti perekonnale ligi 16 aastat vangistust. Kuid kõik kakluses osalenud ei ole veel kohtusse jõudnudki. Järgmisel nädalal peaks karistuse kätte saama ka Robert Reilly.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles