VIDEO ⟩ 3000-euroses jopes Putin käis inspekteerimas remonditud Kertši väina silda

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) ja asepeaminister Marat Khusnullin (vasakul) külastasid 5 detsembril 2022 Kertši väina silda
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) ja asepeaminister Marat Khusnullin (vasakul) külastasid 5 detsembril 2022 Kertši väina silda Foto: MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL/Scanpix

Krimmis asuv Kertši väina sild sai 8. oktoobril osaliselt kannatada ja Venemaa sulges selle remondiks. See auto- ja raudteesild ühendab 2014. aastal Venemaa okupeeritud ja annekteeritud Krimmi poolsaart Ukrainas Tamani poolsaarega Krasnodari krais Venemaal.

Venemaa president Vladimir Putin sõitis 5. detsembril oma ametiauto Mercedesega üle Kertši väina silla, mida nimetatakse ka Krimmi sillaks. Ta käis koos kaaskonnaga uurimas, kuidas silda on parandatud ja mida veel tehakse.

Briti meedia teatel avas Putin Kertši väina silla aastal 2018, kui sõitis sellest veoautoga üle. Nii nagu siis oli ka nüüd tal kaaskond, sealhulgas asepeaminister Marat Khunullin. Vene juhid arutasid riigitelevisiooni kaamerate ees, et tõenäoliselt oli sillarünnaku taga Ukraina ja et sild sai parandatud. Putin ja ta kaaslased läbisid sillal pika lõigu jalgsi, rääkides silla saatusest ja olukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles