HAIGUS POLE VABANDUS ⟩ Aastaid tuttavate lapsi vägistanud saripedofiil ihkas enne tähtaega vabadusse

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Andrei Romanov 2014. aastal toimunud kohtuistungil.
Andrei Romanov 2014. aastal toimunud kohtuistungil. Foto: Kuvatõmmis saatest «Aktuaalne kaamera»

«Selgitustest ei ilmne, et vangistuse jätkumine oleks süüdimõistetule tema tervislikust seisundist tulenevalt kuidagi eriliselt koormav või muudaks tema olukorda raskemaks,» põhjendas kohus lapseealiste seksuaalse kuritarvitamise eest karistust kandva Andrei Romanovi ennetähtaegsest vabastamisest keeldumist.

Tänavu septembris edastas Tartu vangla Tartu maakohtule esildise 2014. aastal lapseealiste seksuaalse kuritarvitamise eest 15 aastaks vangi mõistetud Andrei Romanovi kohta ning palus kaaluda tema ennetähtaegset vangistusest vabastamist parandamatult raske haigestumise tõttu.

Kohus tutvus esitatud kirjalike materjalidega ning kuulas ära Andrei Romanovi, arstlikku komisjoni kuulunud Tartu vangla meditsiiniosakonna juhataja ja prokuröri seisukohad. Seejärel asus kohus 5. detsembri määruses seisukohale, et uuritud kirjalikest tõenditest ja kohtuistungil antud selgitustest ei ilmne, et vangistuse jätkumine oleks süüdimõistetule tema tervislikust seisundist tingituna kuidagi eriliselt koormav või muudaks tema olukorda raskemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles