Suri kahekordne Emmy võitja Kirstie Alley

Elu24
Copy
USA näitleja Kirstie Alley filmis «Vaat' kes räägib».
USA näitleja Kirstie Alley filmis «Vaat' kes räägib». Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Menufilmis «Vaat' kes räägib» peategelast kehastanud USA näitleja Kirstie Alley suri 71-aastaselt.

80ndatel karjääri alustanud Kirstie Alley sai tuntuks tänu rollile komöödiasarjas «Cheers». Kaks Emmy auhinda võitnud Alley kaotas esmaspäeval võitluse vähiga. Ta oli 71-aastane.

Alley surmast andsid teada tema lapsed. «Kõikidele meie sõpradele, lähedal ja kaugel. Kurvastusega teatame, et meie võrratu, metsik ja armastav ema on pärast vähivõitlust lahkunud,» avaldati ametlikus teadaandes. Seal täpsustati, et Alley oli saanud vähidiagnoosi üsna hiljuti.

Surma hetkel ümbritsesid teda lähedased. «Sama ikooniline nagu ta oli ekraanil, oli ta ka ema ja vanaemana.»

Alley sündis 1951. aastal Kansase osariigis ja kolis 80ndatel Los Angelesse. Seal alustas ta tööd sisekujundajana ja tal tekkis kokaiinisõltuvus. Sellele leidis ta abi saientoloogia kirikust, kuhu ta kuulus kuni surmani, vahendab Variety.

Kirstie Alley 2010. aastal. 
Kirstie Alley 2010. aastal. Foto: Reuters/Scanpix

1982. aastal alustas ta filmikarjääri ja kolm aastat hiljem sai rolli NBC komöödiasarjas «Cheers». Toona üheks parimaks peetud komöödiasarja eest sai ta 1991. aastal Emmy auhinna.

Teise Emmy auhinna võitis Alley 1994. aastal telefilmi «David's Mother» eest, kus ta mängis ema, kelle teismelisel pojal on autism.

1989. aastal sai ta peaosa filmis «Vaat' kes räägib», kus ta jagas ekraani John Travoltaga. Film osutuks suureks hitiks ja sellele järgnes kaks järjefilmi.

Pärast Alley surma avaldas Travolta kaasnäitleja ja pikaajalise sõbra kaotuse tõttu kaastunnet. «Suhe Kirstiega oli üks erilisemaid, mis mul kunagi olnud on,» ütles Travolta Instagramis. «Ma armastan sind, Kirstie. Ma tean, et näeme teineteist veel.»

Alley karjäär kestis kaua ning ta sai 2011. aastal USA saates «Tantsud tähtedega» teise koha. 2013. aastal oli tal omanimeline TV Landi komöödiasari «Kirstie», mis tühistati pärast esimest hooaega. Ta võttis 2016. aastal osa «Scream Queensi» teisest hooajast ja selle aasta alguses tegi kaasa saate «Maskis laulja» seitsmendas hooajas.

Viimastel aastatel oli Alley sotsiaalmeedias aktiivne ja mõnikord vastuoluline. Ta avaldas Twitteris toetust Donald Trumpi presidendikampaaniale, võttis seejärel oma toetuse tagasi ja teatas siis, et hääletas tema poolt.

Ta oli abielus kahel korral. Esimene abielu Robert Alleyga algas 1971. aastal, kuid lõppes vaid kuus aastat hiljem. Tema teine abikaasa oli näitleja ja režissöör Parker Stevenson. Paar lahutas 14 aastat kestnud abielu 1997. aastal. Abielu jooksul lapsendasid nad kaks last, poja Williami ja tütre Lillie. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles