FOTO JA VIDEO ⟩ «Vaatepilt on õõvastav.» Tallinna-Tartu maantee teeolud on kohutavad (7)

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Foto: Lugeja foto

«Seest käis judin läbi,» kirjeldab praegu Tallinna-Tartu maanteel pealinna poole sõitev Elu24 lugeja.

Täna enne keskpäeva juhtus mitu avariid Tallinna-Tartu maanteel Imavere kandis. Üks oli sedavõrd ränk, et seal hukkus inimene. Esialgse info kohaselt on avariikohtades kraavis mitmeid sõiduautosid.

Tallinna poole sõitev Elu24 lugeja kirjutab meile, et vaatepilt on hirmus ja kohutav. «Vaatepilt on õõvastav… kraavis on autod katusel ilma, et seal oleks isegi politseid ligi,» kirjeldab lugeja. «Seest käis judin läbi, kui neid autosid seal kraavis nägin.»

«Kohutav... tahaks koju jõuda. Endal ka hirm juba. Kõik sõidavad 80 km/h. Kui sõitma ei pea, siis soovitan täna mitte üldse seda teekonda ette võtta,» märgib lugeja.

Kolm avariid – üks hukkunu

Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja sõnas Järva Teatajale, et esmalt juhtus maantee 105. kilomeetril avarii, kus auto sõitis kraavi ja rullus üle katuse. Sõidukis oli üks inimene, kes sai PPA pressiesindaja Leana Loide sõnul kergemaid vigastusi.

Seejärel kulus vaid 15 minutit, et natuke maad edasi põrkaksid kokku kaks sõiduautot. Autodes oli kokku kuus inimest, neist mitu sai viga, üks inimene aga sedavõrd raskelt, et keskpäeva paiku tuli teade, et õnnetuse tagajärjel ta suri.

Raske liiklusõnnetus juhtus kell 11.45 Tallinna-Tartu maantee 106. kilomeetril Imavere külas, kus põrkasid kokku Volkswagen Passat ja Opel Vectra. Esialgsetel andmetel kaotas Tallinna suunas liikunud Opel juhitavuse, sattus külglibisemisesse ja kaldus vastassuunavööndisse ning põrkas seal kokku Tartu suunas liikunud Volkswageniga.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus Opelis kaasreisijana viibinud 28-aastane naine. Opeli juht toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Volkswageni juht, 65-aastane mees ning kaasreisijad, 65-aastane, 64-aastane ja 62-aastane naine toimetati tervisekontrolliks haiglasse.

Lääne prefektuuri operatiivjuhi Alar Smirnovi sõnul selgitab politsei õnnetuse täpsemaid asjaolusid alustatud kriminaalmenetluse käigus. «Praegu ei ole veel teada, millisel kiirusel õnnetuses osalenud autod liikusid, kuid selgitame seda uurimises. Talvel liigeldes on väga oluline adekvaatselt hinnata teeolusid ja oma sõiduoskust ning valida sobiv sõidukiirus, mis võib olla kehtestatud piirkiirusest ka oluliselt väiksem. Lumistes oludes tasub liiklemiseks varuda veidi rohkem aega ja mitte kiirustada, sest kõige tähtsam on, et inimesed tervelt sihtpunkti jõuaksid,» ütles Smirnov.

Mõlemal sõiduautol olid nõuetele vastavad talverehvid. Juhid olid kained ja neil on juhtimisõigus. Suurim lubatud sõidukiirus sel teelõigul on 90 km/h. Sündmuskohal olid talvised teeolud, tee oli libe ja lumine.

Veidi maad keskpäevastest õnnetuspaikadest Mäo poole juhtus aga juba kolmas avarii. Rendiautoga sõitnud välismaalased tahtsid minna vaatamata kohalikku pulmamaja, aga libedate teeolude tõttu autol all olnud lamellrehvid ei pidanud ning kraavisõit ja vastu liiklusmärki paiskumine oli vältimatu.

PPA pressiesindaja Leana Loide kinnitas Järva Teatajale, et kella 13.20 ajal teatati liiklusõnnetusest Tallinna-Tartu maantee Valgma ristmikul, kus sõiduautoga Toyota sõideti kraavi. «Autot juhtinud 30-aastane naine ei saanud viga ning politsei ega päästjate abi selle õnnetuse puhul ei vajatud,» lisas ta.

Välismaalaste rendiauto oli tuttuus, sel kevadel arvele võetud Toyota C-HR.

Tänavu on juhtunud 1612 liiklusõnnetust, milles inimesed viga said. Hukkunud on 44 inimest. Eelmisel aastal samas ajavahemikus juhtus 1470 õnnetust, milles inimesed viga said. Nendes õnnetustes hukkus 51 inimest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles