ENNEKUULMATU ⟩ Bussijuht veedab roolis olles aega telefonis. «Kõhuga juhib bussi?!» (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Bussijuht on sõidu ajal telefonis.
Bussijuht on sõidu ajal telefonis. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Sotsiaalmeediasse on postitatud video, kus on näha, kuidas bussijuht roolis olles nutitelefoni kasutab. «Kas keegi juhile midagi ütles ka?» imestatakse video kommentaariumis.

Elu24 toimetusele saadeti vihje autojuhte koondavasse Facebooki gruppi «EZ-дуны!» postitatud videost, kus on näha, kuidas bussijuht juhtimisega samal ajal telefoni kasutab ning ilmselt oma e-posti vaatab. Aknast paistab lumine teeäär ning bussi ees sõidab reka. Vihje saatja sõnul on videos Ecolinesi buss.

«Ecolinesi bussijuht meisterlikult juhib kõhuga, mobiiltelefonis mängides,» kirjutas toimetusele vihje saatnud lugeja. Facebooki gruppi video postitanud mees ütles, et on video edastanud ka bussifirmale Ecolines.

Video alla kommentaari jätnud Andrus küsib: «Kas keegi juhile midagi ütles ka?» Eugen kirjutab irooniliselt: «Tema on proff, tema võib.» Alina leiab, et reisija oleks pidanud kohe juhile märkuse tegema, mitte olukorda filmima. «Tulnuks juhile näkku öelda, vedajafirmat hoiatada – sellest oleks kasu olnud, aga tagaselja pildistada, julgemata sealjuures küsimus kohapeal lahendada...» ütleb Alina.

Videot kommenteerinud Jevgeni leiab, et inimesed peavad ise enda ohutuse eest seisma ja ebasobivat käitumist nähes kohe sellele tähelepanu juhtima. «Kõige enam ärritab mind sellises olukorras nende inimeste tuimus, kes ei julge oma ohutuse huvides suudki lahti teha.»

Elu24 saatis bussifirmale video kohta päringu ning proovisime vastust saada ka telefoni teel. Ecolines lubas asja uurida ja vastuse anda. 6. detsembril vastas bussifirma: «Hetkel ei ole võimalik antud juhtumit pikemalt kommenteerida. Ettevõte uurib meieni jõudnud intsidenti.»

Ecolines on pika kogemusega suurim rahvusvaheline bussivedude operaator Baltikumis, pakkudes reisimist 18 riiki ning 200 linna. Ecolinesi bussipark koosneb rohkem kui 200st Neoplani bussist, mis on ehitatud mugavaks ja ohutuks reisimiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles