TOP 10 ⟩ Tallinna jõuluturg jõudis maineka USA ajakirja Vogue nimistusse

Elu24
Copy
Tallinna jõuluturg.
Tallinna jõuluturg. Foto: Madis Veltman

Mainekas väljaanne Vogue koostas Euroopa jõuluturgude soovitusnimestiku. Üllatuslikult leiab nimistust ka Tallinna Raekoja platsi jõuluturu.

Moe- ja ilumaailma piibliks tituleeritud Vogue on välja valinud kümme Euroopa jõuluturgu, mida tasub ilmtingimata sel talvel külastada.

Teiste seas on ära märgitud Eesti Tallinna vanalinna jõuluturg. 

Kirjelduses on öeldud, et viimased kuus sajandit on igal aastal seisnud Tallinna ajaloolisel Raekoja platsil ehteis jõulukuusk, mis tänavu ulatub suisa 15 meetri kõrguseni.

«Külastage jõuluvana, uudistage kioskites, et leida käsitööna valminud kaunistusi ja mõnusaid lambavillaseid kudumeid. Sööge hapukapsast ja verivorsti ning loputage see alla hõõgveiniga. Magusasõpradele on Eesti piparkoogid ja kaneeli-kardemoniküpsetised. Lõpetuseks nautige meeleolukaid etteasteid rahvatantsijatelt ja muusikutelt,» soovitatakse ajakirjas.

Jõuluturg Tallinna Raekoja platsil
Jõuluturg Tallinna Raekoja platsil Foto: Mihkel Maripuu

Lisaks Tallinna jõuluturule soovitab Vogue väisata Šveitsi, Austria, Prantsusmaa, Saksamaa, Šotimaa, Taani, Inglismaa, Itaalia ja Soome jõuluturgu.

Vogue kirjutab, et naaberriigi Soome, täpsemalt Helsingi Seneta väljaku jõuluturul on üle saja kioski, kus on ohtralt käsitsi valmistatud kingitusi. 

Läheduses olevast toomkirikust avaneb aga jõuluturule hingetuks võttev vaade. 

Soome jõuluturg
Soome jõuluturg Foto: Kuvatõmmis

Reisiteemadele keskenduv veebiajakiri TravelMag vaatles samuti Euroopa väikeseid jõuluturge ning valis välja kakskümmend silmapaistvamat. Loetelust leiab ka Tallinna jõuluturu.

Tallinnas nähtu kohta kirjutab TravelMag, et vähesed jõuluturud avaldavad sellist muljet, nagu see maailma esimese avaliku jõulupuuga paik.

Tallinna jõuluturg.
Tallinna jõuluturg. Foto: Madis Veltman

«1441. aastal kogunesid kohalikud elanikud Tallinna kesklinnas Raekoja platsile, et olla esimest korda tunnistajaks jõulusümboli püstitamisele. Aga peaaegu kuus sajandit edasi kerides särab Eesti pealinn oma südamekujulise väljakuga jätkuvalt jõulupidustuste majakana – see võõrustab Euroopa ühe ajaloolisema jõuluturuga,» märgib veebiajakiri.

Lisaks toodi välja, et Tallinna jõuluturgu külastab iga aasta üle poole miljoni inimese, kel on võimalik tutvuda käsitööga ja proovida jõuluhõrgutisi, sealhulgas piparkooke ja hõõgveini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles