FOTOD ⟩ Ajalooline hetk! Ari Matti Mustonen võitis rahvusvahelise koomikute võistluse

Elu24
Copy
Foto: Erakogu

Eesti tuntuim püstijalakoomik Ari Matti Mustonen võitis esmaspäeval Ameerikas lõpule jõudnud maineka rahvusvahelise koomikute võistluse. «Ma olen läbi ajaloo üks väheseid, kes on võitnud eelvooru, poolfinaali ja kõik finaalvoorud järjest,» rõõmustas Ari Matti.

«Ma olen läbi ajaloo üks väheseid, kes on võitnud eelvooru, poolfinaali ja kõik finaalvoorud järjest,» nentis koomik Ari Matti Mustonen, kes võidutses esmaspäeval üle ilma tuntud ja tunnustatud Seattle International Comedy Competitionil.

Esinemised toimusid suurtes komöödiaklubides, laohoonetes ja hiiglaslikes, ligi 1200 inimest mahutavates teatrisaalides. Mõõduvõtt kestis kokku terve kuu, mil igal nädalal valis žürii viis parimat finaali pääsejat.

Lisaks sellele on Ari Matti Mustonen esimene välismaalane, kes on Seattle International Comedy Competitioni kinni pannud. Auhinnaks sai ta 5000 dollarit.

Ari Matti Mustonen
Ari Matti Mustonen Foto: Erakogu

Kunagine mainekas talendijahtija Peter Greyy kirjeldas Ari Mattit kui koomikut, kes on lavale loodud. «Isegi kui ta publikule selja keerab, kostub sealt naerupahvakaid. Ta on grimasside meister, tal on tabavad lühilood – rahvas lihtsalt armastab tema juures kõike,» kommenteeris Greyy.

Ari Matti Mustonen räägib, et kogu võistlusega kaasnev oli üks hullumeelne sõit ning tal oli erakordne au võistelda nii paljude suurepäraste koomikutega.

Samal võistlusel on varasematel aastatel võidu noppinud näiteks tuntud koomik Preacher Lawson, kes on oma naljadega võitnud ka Ameerika talendisaate. Samuti on esikoha saavutanud mitmetes telesarjades ja filmides kaasa teinud Mitch Hedberg. Sama võistluse teise osariigi finaali on omal ajal jõudnud isegi maailmakuulus Robin Williams.

Foto: Erakogu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles