Legendaarne ansambel Fix annab kolm aastalõpukontserti

Raadio Elmar
Copy
Ansambel Fix
Ansambel Fix Foto: Margus Ansu

Eestlaste seas palavalt armastatud ansambel Fix annab aastalõpukontserdi nii Pärnus, Tartus kui ka Tallinnas. Bänd on olnud tänaseni tegus ning valmis saanud uute lugudega, mida esitletakse just neil kolmel kontserdil. Raadio Elmar hommikuprogrammis rääkis uuest muusikast Väino Land.

Ansambli erakordselt professionaalne koosseis – sealhulgas oskuslik pillimäng ning imeilus mitmehäälsus – hämmastab tänini tuntuid muusikuid ning võlub endiselt ka publikut.

Kõik teavad Fixi ajatuid hitte, nagu «Grammofon» ja «Tsirkus», ning teisi tuntud palasid. Kuid bändi repertuaaris on veel palju kauneid lugusid, mis sobivad eriti hästi pühademeeleollu. Aastalõpukontsertidel saab publik lisaks teada-tuntud lugudele kuulda jõululaulu «Lootuste öö» uues kuues ning kahte täiesti uut lugu, mis on samuti Fixi tegijate sulest.

«Andsime ka sel suvel paar kontserti ning uute lugude kogunemine on toimunud juba pikki aastaid. Lugude salvestamine on siiski ühel või teisel põhjusel tegemata jäänud, see on lihtsalt nii töömahukas ettevõtmine. On vaja kokku saada ning proove teha,» sõnas Väino Land. 

Land lisas, et uue muusika lüürikat on palju mõjutanud päevakajalised teemad. «Tormamise aeg on meil hetkel käsil. On palju sündmusi – sõjad ja kõiksugu muud probleemid. Seega tekib mõtteid selles suunas, et peatage see masinavärk korraks nüüd kinni. Vaatame hetkeks ringi, mis meie ümber tegelikult toimub,» märkis ta.

«Uuendatud laul «Lootuste öö» toob meile aga pimedasse valgust... ma loodan vähemalt. Seda enam, et kontserdid on jõuluajal. See on ühtlasi meie kontsertsarja nimi,» rääkis Väino Land raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kontserdid toimuvad:

  • 20.12 kell 19 Vanemuise kontserdimajas,
  • 21.12 kell 19 Pärnu kontserdimajas,
  • 23.12 kell 19 Alexela kontserdimaja.

Kuula intervjuud SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles