Mida teha Valgamaal?

Copy

Puhkus Käärikul ja Tehvandil tuunib keha ja lisab särtsu

Kääriku spordikeskuses pakub majutust ning mõnusalt mõõdukat sportimist- ja lõõgastumist peredele ja seltskondadele, kel meeldib vabal nädalal üheskoos matkata, suusatada või uisutada ning pärast seda korralikult saunatada või koguni jääsuplus järves ette võtta.

Tehvandi on talvisel hooajal põnev ja mitmekülgne sihtpunkt - seal saab tegeleda suusaspordiga, matkata, süüa, magada ja saunatada. Võlu ongi selles, et kõike seda saab ühe koha peal teha.

Tehvandi boonuseks on võimas liftiga suushüppemägi, mis on ühtlasi piirkonna kõrgeim vaatetorn ning tippkvaliteediga suusarajad, mis on paksu lumega kaetud kuni kevadeni.

Kui harrastus- ja noorsportlased on parimate suusaradadega harjunud, siis esimest korda külla tulnud on rabatud – keegi pole varem nii kvaliteetsetel suusaradadel sõitnud.

Võrdselt maailma suusaeliidiga oodatakse Tehvandile peresid, sõpruskondi ning seltskondi, sest lisaks tippsuusaradadele on kõigile kasutamiseks linnamäe orus ja Tartu maratoni raja alguses kulgevad lauged rajad. Talvel on kasutamiseks talvine discgolfirada.

Tehvandil saab suusatada ja kelgutada, aga kas te laskesuusatamist olete proovinud? Võimalik on tellida laskesuusainstruktor, kes saab juhendada isegi kuni 20-liikmelist gruppi.

6.-8. jaanuarini peetakse Tehvandil maailma karikaetapp kahevõistluses ning siis on kõik huvilised oodatud kaasa elama Eesti kahevõistleja Kristjan Ilvese sooritustele.

Käärikul on lisaks uhketele valgustatud suusaradadele ka võimalusterohke majutus- ja taastuskeskus, sisepordihall ning värskelt renoveeritud seminarihoone.

Väliväljakute alal leiab valgustatud uisuvälja, mille kasutamine on tasuta ja erinevates suurustes uiske on võimalik rentida Kääriku hotellist nagu ka suuski, millega suusarajale ennast väsitama minna.

Kääriku spordikeskuses võib kokku loendada 15 sauna, neist põnevaimad on Kääriku järve kaldal asuvad välisaunad. Ka kõige krõbedamate külmakraadidega saab seal teha karastavat jääsuplust, sest ujumispaigas on vees aeraator, mis ei lase veele jääkaant peale tekkida.

Hubane gurmeeresto pakub jõulukuul mitmetunnist maitserännakut

Karula rahvuspargi veerel Lüllemäel asuv gurmeerestoran Kolm Sõsarat on hubaselt elegantne ja oma kätega remonditud sajandivanune avar puumaja, kus saab nautida kolme-nelja-tunnist maitseelamust. Detsembris pakutakse külalistele kuuekäigulist degustatsiooni- või spetsiaalset jõulumaitsete menüüd.

Restorani Kolm Sõsarat sügistalvine degustatsioonimenüü teeb sügava kummarduse kodumaistele viljadele ja hoidistamistraditsioonile. Kõrgtasemel gurmee-elamus valmib hooajalisest toorainest, mis on pärit Võru- ja Valgamaalt ja suures osas restoranipidajate endi kasvatatud või metsast korjatud. Restoranipidajad teavad külalistele kõneleda nii menüü kujunemise loost kui ka igast serveeritud detailist, huvilistele ka vana puumaja hingeelust.

Lisaks degustatsioonimenüüle pakutakse advendiajal gurmeerestos 8-16liikmelistele seltskondadele jõulumaitseid. Neljakäiguline menüü toob esile kohaliku tooraine pühadeajale iseloomuliku pidulikkuse. Sõpruskonnal, perel või kolleegidel on võimalik reserveerida restoran jõuluootuse tähistamiseks kuni 30. detsembrini.

Restoranijuhi White Guide Eesti 30 parima restorani hulka kuuluv Kolm Sõsarat on pühendunud Eesti toidukultuuri arendamisele, järgides seejuures keskkonnahoidlikke vaateid.

Restorani Kolm Sõsarat on oodatud toiduteadlikud külalised, kes naudivad terviklikku menüüd ning soovivad proovida tänapäevase kodumaise köögi veel avastamata maitsenüansse.

Restorani looga saab lähemalt tutvuda kodulehel ning Kolme Sõsara tegemistel saab silma peal hoida ühismeedias (Facebook, Instagram). Reserveeringuid võetakse vastu broneerimissüsteemi DinnerBooking vahendusel, suuremad seltskonnad võivad saata päringu meilitsi info@kolmsosarat.ee.

Copy
Tagasi üles