Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Saates «Ma näen su häält» Suusatajaks maskeerunud muusik: kahtlesin, kas Eesti Laulu tuules jäi midagi meelde

Copy
Suusataja ehk muusik Peeter Priks saates «Ma näen su häält».
Suusataja ehk muusik Peeter Priks saates «Ma näen su häält». Foto: Ardo Kaljuvee

Saate «Ma näen su häält» selle hooaja eelviimases osas seisis laval Suusatajaks maskeerunud osaleja. Nii nõunikud kui arvajad korralikult segadusse ajanud Suusataja mütsi all peitis end aga muusik Peeter Priks.

Rokkmuusika ja Eesti Laulu fännidele võis pühapäeval Kanal 2 eetris olnud saade «Ma näen su häält» pakkuda meeldivat üllatust. Nimelt seisis laval pikalt Suusataja, kelleks oli end maskeerinud muusik Peeter Priks.

Priks on rokkbändi Boamadu solist ja kitarrist, lisaks sellele muusikaõpetaja. Saates «Ma näen su häält» osales ta peamiselt sellepärast, et see on tore meelelahutus. «Selle formaat tundus väga lõbus ja kuna ma ise ka muusik olen, siis mõtlesin, et miks mitte proovida asju, millest ma osa ei ole võtnud.» 

Kuid lõbu ei tulnud kergelt, sest suumaigutamise voorus oli Priksil raskusi. «Olen selline laulja, kes ei maiguta suud, ja laulan alati otse igal pool. Nüüd täiesti teistpidi ja mõtlesin, et kuidas see käib,» nentis muusik, kuid lisas, et kogemus oli ikkagi lõbus.

Nõunikud arvasid esimese hooga, et Suusataja hoidis end laval tagasi. Mees tõdes ise samuti, et tal oli saates «Ma näen su häält» raske mitte laulda. 
Nõunikud arvasid esimese hooga, et Suusataja hoidis end laval tagasi. Mees tõdes ise samuti, et tal oli saates «Ma näen su häält» raske mitte laulda. Foto: Ardo Kaljuvee

Otseseid ootusi Priksil ei olnud. «Kuna see oli esmakordne kogemus, siis mõtlesin, et vaatab, mis saab, ja ma tõesti ei osanud midagi oodata. See tegi asja ka palju põnevamaks, aga ajas naerma küll ennast samal ajal.»

Kuigi laval on Priks olnud varemgi, siis nõunikud ega arvajad teda Suusataja maskeeringu alt ära ei tundnud. «Võib-olla ei ole samas seltskonnas liikunud. Aga selles mõttes... ma arvasin, et nad pigem ei tunne ära. Samas kahtlesin, kas Eesti Laulu tuules jäi midagi meelde. Aga ma olin nii maskeeritud,» täheldas ta muigega.

Priks võitis koos bändikaaslastega Eesti Laul 2022 konkursi esimeses veerandfinaalis televaatajate südamed ja põrutas poolfinaali. Tasavägises poolfinaalis jäi Boamadu aga kahjuks finaali ukse taha.

Ansambel Boamadu.
Ansambel Boamadu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Nagu saate «Ma näen su häält» reeglid ette näevad, ei tohtinud Priks oma karakteri puhul valetada. Teisisõnu on muusik tõepoolest ise suur suusatamise fänn. «Praegu ootaks juba, et saaks sõitma hakata. Mitte muidugi profitasemel, aga eelistan seda jooksmisele.»

Priks on osalenud nii pikematel kui lühematel suusamaratoni distantsidel, kuid pigem eneseületamise eesmärgil, mitte võistlemiseks. «Ma muidugi ei tea, kas ma see aasta hakkan käima, aga vaatab.»

Päev pärast saate «Ma näen su häält» eetrisse jõudmist tuli välja Boamao uus lugu «Aeg». Rokkbändi liikmed käisid esmaspäeval külas ka Kuku raadio «Äratajate» saates.

Raadios tuli jutuks see, et Boamao uus singel kõlab rokkbändi repertuaaris veidi teistsugusena. «Mis meile tegelikult läbi Boamao enda kirjutatud laulude ajaloo meeldib, on see, et jah, me oleme küll rokkbänd, aga meil igaühel on erinevad mõjutajad. Ja me kuulame küllalt sarnast muusikat, aga me kuulame ka erinevat muusikat. [...] Seekord sai see lugu tavapärasest pisut popilikuma alatooniga kui eelmine aasta «Mitte kauaks» oli,» rääkis bändiliige. 

Boamadu tõdes, et nad katsetavad muusikaga ja proovivad teha erinevaid asju. Täispika intervjuu ansambliga leiad Kuku raadio kodulehelt

Kuula Boamao värsket singlit SIIN:

Tagasi üles