Igor Gräzin: seksuaalsete väärastuste hulk on hämmastavalt suur

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin
Igor Gräzin Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Keemilist kastreerimist puudutava seaduseelnõu arutelu ajal ütles riigikogulane Igor Gräzin, et tegelikult on seksuaalsuunitluste häireid palju ning probleemid sellega on muutunud aina tõsisemaks.

«Ma juhiksin kolleegide tähelepanu sellele, et seksuaalsete väärastuste hulk on hämmastavalt suur. Seksuaalselt on võimalik nii väärastuda, et te selle peale ei tulegi,» vahendab Õhtuleht Gräzini riigikogus öeldut.

«Näiteks on olemas selline haigus nagu pürolagnia, kus seksuaalne rahuldus saadakse tulekahju vaatlemisest. Kujutate ette, tekib hirmus tahtmine panna naabri maja põlema.»

Gräzini sõnul on hakatud taolistest probleemidest Eestis aina enam rääkima.

«See on muutunud seda rohkem probleemiks, et meie järelevalve laste üle on jäänud nõrgemaks. Me ei kontrolli piisavalt inimesi, kes lastega tegelevad. Teatav selline «järelevalvetus», mingisugune kindlasti ka massimeedia mõju jne. Ma väidan, et pedofiilide kogus tõenäoliselt ei ole suuremaks läinud, aga see on muutunud sotsiaalselt tundlikumaks teemaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles