VIDEO Jaapani jalgpallifännid tegid MMil pärast oma koondise võitu Saksamaa üle puhta töö

Inna-Katrin Hein
Copy
Jaapani jalgpallifännid elasid 23. novembril 2022 Kataris jalgpalli MM-il Khalifa rahvusvahelisel staadionil kaasa oma riigi jalgpallikoondise kohtumisele Saksamaaga. Jaapan võitis Saksamaad 2:1
Jaapani jalgpallifännid elasid 23. novembril 2022 Kataris jalgpalli MM-il Khalifa rahvusvahelisel staadionil kaasa oma riigi jalgpallikoondise kohtumisele Saksamaaga. Jaapan võitis Saksamaad 2:1 Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi/Scanpix

Jaapani jalgpallikoondis alistas 23. novembril Kataris jalgpalli maailmameistrivõistlustel Saksamaa 2:1 ja jaapanlastest jalkafännidel oli põhjust rõõmustamiseks. Samas üllatasid Kataris mängu vaadanud jaapanlased kohalikke oma puhtuse ja viisakusega.

Briti meedia teatel võtsid jaapanlased pärast Jaapani ja Saksamaa kohtumise lõppu taskutest ja kottidest välja prügikotid ning asusid enda istekohtadelt ja nende vahelt prahti kokku korjama. Samuti staadionit puhastama hakanud Katari koristajatel vajus suu lahti.

Teada on, et kui jalgpalli MM toimus 2018. aastal Venemaal, tegid jaapanlased seal pärast mänge sama ja said alati kiita.

Kui jaapanlased olid teinud puhtaks Katari Ar-Rayyani Khalifa rahvusvahelise staadioni osa, kus nad enne istusid, kummardasid nad tänades selleks ajaks tühja väljaku poole.

Sotsiaalmeedias hakkasid pärast jaapanlaste tegu levima kiitused ja tänusõnad: «Jaapani fännid on vapustavad. Jaapan alistas Saksamaa, kuid enne pidutsema hakkamist korjasid jaapanlased staadionilt kokku prahi ja tühjad pudelid.»

Veel üks sotsiaalmeedia kasutaja kirjutas: «Jaapani kultuuri on viisakus sisse kodeeritud ning jaapanlased on alati viisakad, ükskõik kus nad maailmas on.»

Ameeriklased kirjutasid: «Me ei näe USAs iialgi pärast matše, et ükski pealtvaataja enda prahi ära koristaks. Seda teevad ikka koristajad, mitte fännid. Plusspunktid jaapanlastele.»

Oli ka neid, kes viskasid nalja: «Jaapanlased tegid puhta töö nii väljakul kui tribüünidel.»

Nii katarlased kui teisest rahvusest inimesed küsisid, miks jaapanlased enda järelt koristavad.

Jaapanlased vastasid: «Meie, jaapanlased, ei jäta endast prügi maha ja selle kokku korjamisega austame paika.»

Jaapanlased korjasid oma prahi 2018. aastal Venemaal toimunud jalgpalli MMil kokku isegi pärast seda, kui Jaapani koondis kaotas kaheksandikfinaalis Belgiale 2:3.

Sama viisakad olid Jaapani jalgpallikoondise mängijad ja teised, kes on meeskonnaga seotud. Jaapanlased tegid oma riietusruumi Katari Khalifa rahvusvahelisel staadionil enne lahkumist väga puhtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles