Mida teha Tartumaal?

Copy

Jaanuaris stardivad tarkuse linna rahvaülikoolis sajad koolitused

Tartu rahvaülikooli on õppima oodatud kõik enesearengust huvitatud täiskasvanud.

Iga semester saab õppida 15-20 erinevat keelt, osaleda kokanduse õpitubades, võtta osa kunsti- või liikumiskursustest, proovida kätt lilleseades või käsitöös, parendada või täiendada tööalaseid oskuseid, arendada oma rohenäppu edasi aianduskoolitustega või saada osa psühholoogia ja enesearengu toetavatest teemadest.

Tartu Rahvaülikool toob huvilisteni aastas umbes 700 täienduskoolitust ning valikus on nii lõõgastumiseks, põnevuseks, hobiks kui ka professionaalseks enesetäienduseks mõeldud koolitused. Lisaks saab kaasa lüüa rahvaülikooli laulukoorides ja õppes loodu jõuab sageli ka näitustena vaatajateni.

Rahvaülikool on paindlike õppimisvõimalustega, hubase ja sõbraliku keskkonnaga. Õppe pakkumises reageeritakse pidevalt ühiskondlikele muutustele ja inimeste vajadustele ning huvidele. Nii on igas semestris suur hulk värskelt loodud koolitusi.

Jõulude eel toimub mitmeid jõuluteemalisi koolitusi, kus valmistatakse kinke, luuakse kaunistusi koju ja õpitakse tegema peolaua jaoks midagi maitsvat. 9. detsembril toimub Tartu Ülikooli raamatukogus rahvaülikooli koolitajate-kunstnike-käsitöömeistrite põneva loominguga jõululaat. 17. detsembril astuvad rahvaülikooli koorid koos teiste kollektiivide ja solistidega Maarja kirikus üles heategevuskontserdiga „Me hoolime” kiriku renoveerimise heaks.

Kollektiivid saavad tellida rahvaülikoolilt ka meelepärase grupikoolituse. Neile, kes tahavad personaalset juhendamist ja täpselt nende vajadustele kohandatud koolitust, pakub kool individuaalõpet. Pikemaajaliste õppijate sõnul teeb kooli eriliseks just see vabahariduslik rõõmus tunnetus, mis neid kolmes õppehoones tervitab. Nagu kõlab ka kooli juhtmõte: „Õppida on mõnus!“

Koolitusi saab vaadata ning registreeruda kooli kodulehel www.rahvaylikool.ee, põnevaid tegemisi ja õppimisinfot saab lisaks ka Tartu rahvaülikooli Facebookist ja Instagramist.

Aura veekeskus rõõmustab nutika liutoruga

Veemõnusid hindavad Tartumaa külalised seavad sammud Aura veekeskusse, et pikal ja pimedal Põhjala talvehooajal oma keha saunades korralikult soojendada, lastega basseinis trallida ning uudset liutoru katsetada.

Tartumaa talvise spaahooaja pärliks on Aura veekeskus, mis üllatab veemõnude austajaid interaktiivse liutoruga.

Eestis ainulaadne liutoru on varustatud valgus- ja heliefektidega ning puutenuppudega, mis võimaldavad 60meetrise liu vältel punktiskoori koguda, samuti saab laskumiseks just endale meeldiva teema valida. Selline liutoru paneb vere käima ka täiskasvanutel, kes ei mäleta, millal viimati lapse kombel rõõmust huilgasid.

Aura veekeskuses leidub tegevust kõikidele – saab nii aktiivselt aega veeta kui rahulikult lõõgastuda. Õdusas keskkonnas tunnevad ennast mugavalt paarid, pered ja sõpruskonnad, aga tore on ka üksinda keskust külastades. Lastel on palju rõõmu veepargis, sest Aura Keskuses on Lõuna-Eesti kõige suurem veepark paljude atraktsioonidega.

Saunakeskus võimaldab põhjalikku saunarallit vaheldumisi karastavate kümblustega: valikus on leilisaunad 95-100°C ja 80-85°C temperatuuriga, kadaka-, soolakivi-, auru-aroomi-,aroomisaun ning sanaarium. Väliterrassilt leiab kaks iglusauna ja kaks mullivanni – ühes mõnusalt soe ja teises karastavalt külm vesi. Lõõgastumine loob kehasse kerguse ja hinge rahu.

Seltskondadel on võimalik tellida Auras sportlikke tegevusi pakkuv veespordipäev või broneerida veepark ja saunakeskus õhtuseks privaatseks ürituseks.

Aura veekeskus asub Tartu linnasüdames ning eelnev broneerimine on vajalik üksnes suuremate gruppide ja klasside puhul.

 

Copy
Tagasi üles