Mida teha Võrumaal?

Copy

Kubija Hotell-loodusspaa

Argipäeva puhkus Kubija spaas värksendab keha ja vaimu

Veetke mõned päevad puhtas looduses männimetsa süles asuvas Kubija spaahotellis koos saunamõnude ja spaahoolitsustega - see on võrratu kingitus nii iseendale kui ka pereliikmele.

Kubija hotell-loodusspaa pakub erinevaid puhkuse- ja tervisepakette, mis mõjuvad imerohuna, kui olete üleväsinud ja tunnete, et teie keha vajab turgutamist.

Ideaalne on sel puhul võta nädalake puhkust - tehke pühapäeva hommikul oma kodused toimetused ära ja startige Võru suunas. Jõuate spaahotelli sisse elada, üle vaadata restorani ning saunakeskuse ja ennast hommikusteks spaahoolitsusteks valmis sättida. Kes otsib soodsamat puhkusevarianti, siis kõik pühapäeviti algavad paketid ongi just need kõige hinnasõbralikumad.

Eesti loodus on sedasvõrd mitmekesine, et Võru Kubija võib tunduda rannikurahvale oma kuplitega lausa eksootiline. Kubija matkarajad väärivad avastamist: hotell-loodusspaa vahetus läheduses asuvad Kubija tervise- ja suusarajad, kaunis männimets ja Kubija järv. Paaripäevase kiirpuhkuse käigus seda kõike tunnetada ei jõua. Kui aga Võru kanti minna, siis tasub seal olla vähemalt 3-5 päeva. Kaasa võiks haarata suusadki.

Spaapuhkusele tulles on mõistlik varuda aega hoolitsustele, piisab kahest -kolmest hoolitsust päevas, sest keha vajab pärast seda aega reageerimiseks. Uus hingamine ja energia vallandubki organismis alles neljandal-viiendal puhkusepäeval.

Valikus on erinevad massaažid, kus kasutatakse nii mett, konjakit kui ravimtaimeürte ning kuumi taimepalle, väsinud turjalt kaotab liigse koorma uudne massaaž karurasvasalviga. Kubija näo- ja kehahooldustele lisatakse ravimtaimi, jogurtit ja vaarikaid, väsinud käed ja jalad saavad uue hingamise mõnusates looduslikes vanniprotseduurides.

Isegi paastuma on võimalik Kubijale tulla. Siis saab võtta erinevaid spaa-hoolitsusi, külastada sauna ja liikuda palju looduses.

Kubijal on hea korraldada seminare, koolitusi ja konverentse. Seminariruumid on kuni 90-, 24- ja 16-kohalised. Peale tegusat seminaripäeva saab kosutada ennast hellitavate hoolitsustega loodusspaas või lõõgastuda spaa- ja saunakeskuses.

Võru Spordikeskus

Spordirõõme saab nautida siseruumides ja värskes õhus

Võru spordikeskuse argipäev pakub siseruumides toimuvaid põnevaid võimalusi ja tegevusi millega on võimalik liituda ka kaugemalt tulijatel ning Lõuna-Eestis puhkavatel või sportivatel gruppidel ning peredel.

Võru linnas asuv spordikeskus võimaldab tegelemist erinevate spordialadega igas eas ja ettevalmistusega spordihuvilistele. Tegemist jätkub nii peredele, klubide noorsportlastele kui tippsportlastele. Talvisel ajal on sisetingimustes hea tegeleda kergejõustiku, tennise, sulgpalli, lauatennise ja erinevate pallimängudega. Lisaks on võimalused harrastada juudot, tegeleda erinevate võitluskunstidega ja seiklushimulistel on võimalus ennast proovile panna ronimisseinal. Kõik on oodatud jõusaali ja pakutavatesse rühmatreeningutesse.

Kaasa saab tulla elama ka erinevatele võistlustele. Eriti olete oodatud Võru võrkpalli naiskonna ja meeskonna mängudele Eesti ja Balti liigas.

Lisaks kannavad Võru Spordikeskuse rajameistrid hoolt, et heas korras oleksid Kubija suusarajad. Kasutamiseks on 4,5kilomeetrine valgustatud loodusliku lumega suusarada ja 1,6 kilomeetrine kunstlumega kaetud suusarada. Tuled põlevad suusarajal kuni kella 21.

Võrumaa eeliseks on kaunis kuppelmaastik, kus leiab põnevaid matkaradu ja suusamägesid.

Kohtumiseni Võrumaal!

Talvine Kütioru lubab nautida kiirust ja hüppeid

Haanja looduspargi ürgse Kütioru keskosas asuv puhkekompleks on talvekuudel mäesuusatajate ja lumelauasõitjate päralt, kes osavalt lumistest nõlvadeast alla tuiskavad ja kurvides ardenaliini tekitavaid pöördeid katsetavad.

Looduslikest suusamägedest on Kütioru suusakeskuse oma Eesti kõrgeim ning nädalalõppudel on igal päeval seal mäesuuskadel või lumelaual sõitmas pea pooltuhat inimest.

Paiga magnetiks on Kütioru kaunid vaated – orgu maabuvad kõik suusarajad ning orupõhjast avaneb suurepärane vaade kõigile viiele suusanõlvale.

Kütioru puhkekeskus on viimastel aastatel olnud uue ning hakkaja arendaja hallata ning muutunud trendikaks kohaks. Kütioru puhkekeskuse talvised rõõmud on enda jaoks avastanud kiiruseid ja hüppeid nautivad noored. Neile meeldivad suusamäe laskumised, sest rajad pole väga väsitavad. Ühendab ju talvine mäesport oskused, mida läheb vaja suusatades, rulasõidus ja surfamises.

Kütiorus on laskumiseks erinevad rahvusvaheliselt tähistatud ja tuntud raskusastmetes suusanõlvad: sinine rada on algajatele, punane rada on äkilisem ja must professionaalidele.

Kütioru puhkekeskuses pakutakse ka majutusteenust, seal on kasutada seitse tuba ning kolm luksuslikku saunamaja oma silla ja tiigivõimalusega. Ning nagu selgub, paikneb tiigi ääres kaunis privaatsuses ka rentimiseks mõeldud uus klaasmaja, üks Eesti populaarsemaid.

Haanja looduspargi Kütioru puhkekeskuses saab korraldada tähtpäevi, fimaüritusi, spordiüritusi ja laagreid.

Kütioru pakub tegevust aastaringselt. Suveti saab avastama tulla põnevust ja vaheldusrikkust pakkuvaid Kütioru matkaradu. Matkaradasid on võimalik läbida Kütioru vahvate giididega ja omapead.

Võru lähedal asuv Kütioru suusakeskus ootab Teid. Suusakeskuses on 7 suusanõlva, kohvik, majutus, saunamajad. Sellel hooajal avatakse ka uus suusatõstuk.

Ootame Teid, www.kutiorg.ee

Copy
Tagasi üles