HIRMSAD OLUD ⟩ Emad elavad lastega hallitavas korteris. «Aknalaual, vannitoas ja lagedel – hallitus on igal pool!» (9)

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Kortermaja, pilt on illustreeriv
Kortermaja, pilt on illustreeriv Foto: Triin Roos, Elu24

Elva vallas Annikoru külas asuvas kortermajas avaneb trööstitu vaatepilt. Trepikotta astudes on tunda, et majas on tõsine probleem hallitusega. Seda kinnitavad majaelanikud, kes päevast päeva hallitusega ruumides elama peavad. «Majas puudub ventilatsioon, aknad lasevad tuult läbi ja vannitoas on hallitus. Siin elab mitmeid väikseid lapsi,» räägib maja elanik Diana.

Toimetusega võttis ühendust Elva vallas Annikoru külas kortermajas elav noor naine, kes rääkis oma murest seoses hallitusega vannitoas. «Minu korteris hallitab duširuum ja hallitust on ka akna äärtes. Majas on aga oluliselt hullemas olukorras kortereid, kus on hallitust lausa igas ruumis,» rääkis Diana Elu24-le. «Oleme ka valda pöördunud ja saanud vastuseks, et peaksime ise korda tegema. Suuremateks töödeks ei jätku vallal praegu raha. Aga kuidas me teeme ise seda ventilatsiooni?»

Elvast Annikorusse viib kitsas asfalttee, mis praegu on valge lumekatte all, nagu ka põllud ümberringi. Kõikjal ilus ja valge. Annikoru tee 9 asuvasse kortermajja sisenedes aga avaneb sootuks teistsugune vaatepilt. Esiukselt on värv peaaegu täielikult maha koorunud, trepikotta astudes on tunda niiskuse ja hallituse lõhna.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles