AP vallandas ajakirjaniku, kelle väitel kukkus Poolas alla Vene rakett (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Rakett kukkus 15. novembril 2022 Ida-Poola Przewodówisse, võttes elu kahelt inimeselt. AP ajakirjanik James LaPorta kirjutas anonüümsele allikale viidates, et see oli Vene rakett. NATO teatas hiljem, et suure tõenäosusega oli see Ukraina rakett, mille ukrainlased lasid välja enda kaitseks. Pildil raketist jäänud auk
Rakett kukkus 15. novembril 2022 Ida-Poola Przewodówisse, võttes elu kahelt inimeselt. AP ajakirjanik James LaPorta kirjutas anonüümsele allikale viidates, et see oli Vene rakett. NATO teatas hiljem, et suure tõenäosusega oli see Ukraina rakett, mille ukrainlased lasid välja enda kaitseks. Pildil raketist jäänud auk Foto: EPA/Darek Delmanowicz/Scanpix

Uudisteagentuur Associated Press (AP) vallandas ajakirjaniku, kes teatas esimesena Poolasse kukkunud raketist, väites samas anonüümsele allikale viidates, et raketi oli lasknud välja Vene armee.

Ajakirjanik James LaPorta 15. novembri uudise järgi jäi mulje, et Venemaa on süüdi selles, et Poola Przewodówi küla tabas rakett, mis tappis kaks inimest.

LaPorta tekstis oli ka USA anonüümse julgeolekuametniku kommentaar, et see oli Venemaa rakett, mis oli lastud meelega Poola suunas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles