NÄRVIKÕDI Krimisari harutab Eesti telekanalil lahti tõestisündinud loo ema mõrvanud tütrest

Elu24
Copy
Krimisarja «Näitemäng» staarid Patricia Arquette ja Joey King.
Krimisarja «Näitemäng» staarid Patricia Arquette ja Joey King. Foto: Sarja promofoto

Krimisarjade fännidel on põhjust rõõmustamiseks, sest Kanal 2 ekraanile jõudis esmaspäeva õhtul uus ja põnev «Näitemäng». Sari toob vaatajateni tõestisündinud loo ema ja tütre ebatervest suhtest, kust lapsevanem eluga ei pääsenud.

Kanal 2s alustas 21. novembri õhtul auhinnatud krimisari «Näitemäng», mis toob televaatajani õõvastava tõestisündinud loo noorest naisest, kes mõisteti oma ema mõrvamise eest kümneks aastaks vangi.

Sarja peaosades on Hollywoodi täht Patricia Arquette, kelle tegelaskuju on kontrolliv ja manipuleeriv ema Dee Dee, ning nooruke Joey King, kes kehastab vaevatud ja rohkete tervisehädadega teismelist tütart Gypsy Rose'i.

«Näitemängus» rulluvad sündmused lahti alates hetkest, kui Gypsy Rose hakkab kahtlema ema väidetes oma tervisliku seisundi kohta. Esimese kahekümne eluaasta jooksul pidi Gypsy läbima hulga tarbetuid meditsiinilisi protseduure, neelama peotäite viisi ravimeid ning tal ei lubatud vähimalgi määral kogeda normaalset lapsepõlve. Pärast teist klassi ei käinud tüdruk enam koolis ega lahkunud majast kunagi ilma emata.

Dee Dee sõnul oli Gypsyl näiteks leukeemia, astma, lihasdüstroofia ning veel terve trobikond tervisemuresid. Ta raseeris korrapäraselt oma tütre pead, et ta näeks välja, nagu oleks läbinud keemiaravi, ja sundis Gypsy Rose'i kasutama ratastooli, kuigi ta seda tegelikult ei vajanud.

Kaader sarjast. Ema raseeris regulaarselt oma tütre pead.
Kaader sarjast. Ema raseeris regulaarselt oma tütre pead. Foto: Sarja promofoto

Sõbrad ja naabrid teadsidki Gypsyt kõikvõimalikke allergiaid ja eluohtlikke haigusi põdeva ja ratastooli aheldatud põdura lapsena ning Dee Deed tema pühendunud hooldajana.

Vaevatud üksikemale ja tema õnnetule invaliidist tütrele elas kogu südamest kaasa terve kogukond. Nende abistamiseks koguti annetusi.

Pärast kaks aastakümmet kestnud väärkohtlemist ja vangis olemist mõtles Gypsy välja põgenemisplaani ning palus oma salaja internetiavarustest leitud poiss-sõbral ema Dee Dee mõrvata. Vaid sel moel lootis meeleheitel tütar ahistava ema käest pääseda.

Mõstagi ei osanud naiivne ja eluvõõras tüdruk näha ette kohutava teo tagajärgi. Kuid hiljem vanglas antud intervjuudes on Gypsy öelnud, et elu trellide taga on hulga lihtsam ja vabam, kui see oli ema pideva kontrolliva pilgu all.

Noore naise lugu levis kulutulena ning teda on vanglas külastanud ka legendaarne Ameerika telesaatejuht Dr. Phil. Vaata videost, mida räägib Gypsy oma hirmsast ja ohverlikust lapsepõlvest ja saatuslikust kuriteost.

«Näitemäng» on Kanal 2 ekraanil esmaspäevast neljapäevani kell 23.00.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles