Riho Sibula lahkununa leidnud sõber: vaatasime, et tuled põlevad, ja see oli juba väga tõsine märk

Elu24
Copy
Helilooja Sven Grünberg.
Helilooja Sven Grünberg. Foto: Sander Ilvest

Kitarrist, laulja ja helilooja Riho Sibul lahkus meie seast 20. novembril kõigest 64-aastaselt. Elutuna leidis muusiku Sibula lähedane sõber, helilooja Sven Grünberg.

Armastatud muusik Riho Sibul leiti pühapäeval oma kodust surnuna ja leidja oli tema sõber Sven Grünberg (65). «Eks see on muidugi väga raske, aga eks siin on ka see erinevus, et kui oled elus palju mõelnud elu ja surma probleemidele, siis enam see nii kohutavalt ei traumeeri, sest sa näed ja mõistad elu ja surma sidet. Mõistad seda, et elu igal juhul lõppeb. Väga kurb on see, kui ta lõppeb selles faasis, sest Riho oleks võinud veel teha,» avaldas Grünberg «Ringvaate» saates.

Helilooja sõnul olid nad Sibulaga rääkinud mitmest uuest projektist ja ideest, mis jäid kahjuks teostamata.

Eelmise nädala neljapäeval pidid sõbrad koos einestama. «Nagu meil ikka aeg-ajalt tavaks. Ta ütles, et tuleb Hiiumaalt ja millegipärast ta ei helistanud. Siis reedel helistasin ise,» meenutas Grünberg, kelle kõnele Sibul ei vastanud.

«Ta üldjuhul minu kõnedele alati vastas, aga ei vastanud, ja see oli ka juba natuke kummaline. Pühapäeva hommikul helistas mulle hea sõber Aare Põder, Ultima Thule klahvimängija ja Riho väga hea sõber, ja ütles, et Riho eile ehk laupäeval ei ilmunud kontserdile.»

Grünberg läks Sibula elukoha juurde kontrollima. «Ja siis hankisime võtmed, ühel tema väga heal sõbral olid võtmed ja saime need. Läksime tema juurde ja päeva ajal, 13.25 umbes oli see kellaaeg, vaatasime, et tuled põlevad, ja see oli juba väga tõsine märk, päeval ju tavaliselt tuled ei põle,» meenutas helilooja.

«Koputasime ja siis sai uks avatud ja hüütud: «Riho, kas sa oled kodus?» Ja seal tema siis lebas oma kodus. Oli selge, et ta on lahkunud.»

Manalateed läinud sõbrast rääkides tunnistas Grünberg, et Sibul ei kurtnud kunagi tervise üle. «Aga tervisega, sõbrad, lähemad inimesed teadsid, oli väga tõsiseid probleeme,» avaldas helilooja ja lisas lõpetuseks: «Aastaid tagasi algasid tervisehädad. Need süvenesid, aga ma arvan, et tema lahkumise põhjus ei pruugi olla seotud otseselt tervisekahjustusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles