FOTOD ⟩ Slackliner Jaan Roose ületas põrgukuumust ja tuult trotsides esimese inimesena Kasahstanis iidse ookeani

Elu24
Copy

«Bozzhyra on väljakutse ja üks raskemaid, kuid samas ilusamaid projekte, mille ma kunagi ette olen võtnud,» räägib uue hulljulgusega hakkama saanud Eesti slackliner Jaan Roose.

Eesti kuulsaim slackliner ja maailmarekordiomanik Jaan Roose ületas esimese inimesena Kasahstanis iidse Tethyse ookeani.

500-meetrise ülekõnni tegi Roose 200 meetri kõrgusel 50-kraadise kuumuse ning tugeva tuule käes.

«Bozzhyra on väljakutse ja üks raskemaid, kuid samas ilusamaid projekte, mille ma kunagi ette olen võtnud. Kui nägin fotosid Bozzhyrast, avaldas see muljet, kuid kui ma siia jõudsin, olin selle koha ebamaisest ilust vaimustuses,» räägib Jaan.

Pöörast ettevõtmist jäädvustanud meeskond veetis kohapeal viis töist ööpäeva.

«See on lihtsalt fantastiline koht,» on Jaan siiani sealsest loodusest lummatud. «Mul on hea meel, et ma seda külastasin ja nägin seda ainulaadset asukohta oma silmaga ning suutsin ühendada oma füüsilised võimed looduse iluga.»

Kolmekordne maailmameister Jaan Roose alustas tasakaaluliinil kõndimisega 12 aastat tagasi. Tänaseks on ta püstitanud mitu maailmarekordit ning vallutanud ka kõige ebatavalisemaid paiku. Samuti on ta töötanud kaskadöörina paljudes Hollywoodi filmides ning osalenud koos Madonnaga kontsertreisil, kus ta esitas tasakaaluliinil numbri ja õpetas maailmakuulsale lauljale sellel kõndimist.

Slackliner Jaan Roose ületamas Rotterdamis Maasi jõge
Slackliner Jaan Roose ületamas Rotterdamis Maasi jõge Foto: Jaanus Ree ja Jarno Schurgers/ Red Bull Content Pool
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles