MIINIMUMI PIIRIL ⟩ Külm tuba kimbutab ka lasteaialapsi. Pereisa: tuli kiri, et pange lapsed soojalt riidesse

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Kindad kuivamas Aravete lasteaias.
Kindad kuivamas Aravete lasteaias. Foto: Arnika Tegelmann

«Lasteaiast tuli kiri, et pange lapsed soojalt riidesse,» ütleb Järvamaa pereisa, kelle sõnul peab tema kolmeaastane laps käima lasteaias ruumides, kus on väidetavalt vaid 16 kraadi sooja. «Oleme murega kursis,» vastab Järva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Arnika Tegelmann ning kinnitab, et täna on ruumides juba soojem.

Elu24 sai kõne murelikult Järvamaa pereisalt, kelle sõnul käib tema kolmeaastane laps praegu lasteaias ruumides, kus temperatuur jääb 16 kraadi piirimaile. «Lasteaiast tuli kiri, et pange lapsed soojalt riidesse,» ütleb Rain (nimi muudetud, toimetusele teada) ja lisab, et talvekülmad on ju alles tulekul. «Mis siis veel edaspidi saab? Lapsed on pidevalt haiged, seda enam, et tegemist on väikeste lastega, kes niigi on sageli tõbised,» kirjeldab ta külmetamisega kaasnevat probleemi.

Ta lisab, et seetõttu on juttu olnud ka rühma sulgemisest. See jääb Rainile aga arusaamatuks ning tekitab küsimuse, kas vallal ei ole siis kohustust alusharidust tagada. «Kas omavalitsus võib rühma lihtsalt kinni panna ja lapsed koju saata? Et kui vald ei suuda lastele normaalseid olusid organiseerida, kas siis üks lapsevanem peab talveks töölt koju jääma? Huvitav, kas vald tahab selle kinni maksta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles