GALERII Gram-Of-Fun pani debüütalbumi «To The Great Unknown» esitluspeol publiku südamed põksuma

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy

Alternatiiv-popbänd Gram-Of-Fun andis välja debüütalbumi «To The Great Unknown», millel teevad teiste seas kaasa ka nublu ja Jüri Pootsmann. 18. novembril toimus Tallinnas, D3 klubis verivärske albumi esitluspidu. Vaata galeriid!

«To The Great Unknown» on bändi esimene täispikk album pärast aastate jooksul välja antud lühialbumit ja mitmeid singleid, millest viimased «5AM» ja «Thrills» koos Gameboy Tetrisega olid ka Raadio 2 Top 20 edetabeli esikohal. Ka möödunud suvi oli bändi jaoks märgiline, kui astuti üles Positivus Festivalil Lätis.

Uuel albumil teevad nublu ja Jüri Pootsmanni kõrval veel kaasa Gameboy Tetris, Ewert Sundja ja Sammalhabe

«Muutuste aeg ja teatud tundmatus tuleviku ees olid paljuski albumi kui terviku algidee keskmeks. Plaadi nimi ja ideekese muide sündis ühe demo kirjutamise käigus, kuid juhtus nii, et nimilugu ise jäi plaadi pealt siiski välja. Irooniline oli meie protsessi käigus ka sõja algus, mis omakorda võimendas algset ideed,» avab albumi tausta Kostja Tsõbulevski.

Kitarrist Frederik Küüts aka Fredi iseloomustab plaati järgnevalt: «Endaks kasvamine, melanhoolia, gruuv ja tants». Lisades protsessi meenutusi: «Ei olnud kerge, kuid see teeb lõpptulemuse sedavõrd nauditavaks. Bändina läbiti kasvuvalusid, kuid tunnen, et oleme seetõttu paremad kui kunagi varem!»

Produtsendi Martin Kuudi sõnul võib bändi tegemised kokku võtta ühise muusikalise otsinguna. «See on kuue inimese otsing läbi musa, et mis asi on Gram-Of-Fun. Plaadi meeleolu on ka selline mõtlikkus ja pidu side by side,» jagab produtsent.

Albumi uus singel on «Breeze». «Kuna see on ka avalugu kogu plaadil ja ühtlasi paneb suhteliselt paika ka ülejäänud albumi tooni. Lugu on megamahe ja värske astumisega, nagu üks tõeine briis olema peab,» kirjeldab solist Kristel Aaslaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles