OTSE SÜNDMUSKOHALT ⟩ Tuukrid otsivad Noblessneris kadunud Simonit

Copy

«Loodame südamest, et me ei leia veest midagi. Et sel vette kukkunud inimesel, kui ta oli ka Simon, õnnestus mingil moel eluga pääseda,» jagab Põhja Prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre. Elu24 peatoimetaja Katrin Lust on hetkel Noblessneris kaduma läinud 18-aastase Simoni otsingutel ning jagab sündmuskohal toimuvat.

19. novembri hilisõhtul leidsid OPEROG otsingugrupi otsijad poolt Noblessneri sadama akvatooriumis veest passi, mis kuulub kadunud 18-aastasele Simonile​. Nüüd jätkuvad intensiivsed veealused otsingud.

Elu24 peatoimetaja Katrin Lust on hetkel Noblessneris ning jagab sündmuskohal toimuvat. «Kaks tuukrit on hetkel vees ning otsivad Simonit. Kõik see toimub siin samas Kai restorani kõrval, kus suvel suuri pidusid peetakse.»

Lusti sõnul on halva ilma tõttu otsingud pea võimatud. «Ilmastikuolud on kohutavad. Tuiskab, väljas on külm, sajab lund. Nähtavus on väga-väga halb. Kohe läheb ka pimedaks.»

Põhja Prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre on isiklikult kohal ning ka tema sõnul on ilmastikuolud ülimalt keerulised. Tambre mainis, et on üle vaadatud videokaamerate salvestised, mis kinnitavad, et Simon Noblessneri kandis liikus.

Tambre sõnul ei ole hetkel kahjuks veel Simonit leitud. «Kõik viitab sellele, et ta võis selles piirkonnas kaduda. Praegu keskendume vees otsimistele,» sõnas Tambre.

Lust uuris, mis on võimalused, et noormees leitakse elusalt. «Ma ei taha spekuleerida. Ei taha lootust ära võtta ega ka vastust anda kui meil seda ei ole,» jagas Tambre. 

Ilmastikuolude tõttu vahetati inimesed välja robotite vastu. «Kohe tuleb robot ja läheb vee alla,» kinnitab Tambre.

«Nii kaua kui me ei ole leidnud noormeest - kõik, kes teavad asukohta või teavad midagi, võtke ühendust politseiga!» palus Tambre.

Veealuste otsinguteni jõuti pärast seda, kui politsei oli vaadanud läbi tundide viisi turvakaamerate salvestusi, kust tuvastas ka Noblessneri sadamas kõndiva inimese, kelle riietus sarnaneb kadunuks jäänud Simoni omale. Kahetsusväärselt on videopildis näha, kuidas see inimene kukub kailt vette. Seda, kas ta võis veest välja saada ja pääseda, politseinikel videopildis tuvastada ei õnnestunud.

Lennusalga meeskond kontrollis kohe Noblessneri sadama piirkonda jääva ala üle. Lisaks kontrolliti seda piirkonda öösel droonide ja teenistuskoertega. Otsingute käigus leidis politsei noormehe prillid ning samas leidsid vabatahtlikud veest ka tema passi.

Täna päeval kaasati veealustesse otsingutesse tuukrid, kes otsisid läbi kõige tõenäolisema ala 3-6 meetri sügavuses vees, kus nähtavus oli võrdlemisi kasin. Praeguseks on otsinguala laiendatud ning otsinguid jätkatakse tuukrite asemel allveerobotiga.

«Loodame südamest, et me ei leia veest midagi. Et sel vette kukkunud inimesel, kui ta oli ka Simon, õnnestus mingil moel eluga pääseda. Praegu jätkame otsingutega, kuni oleme selles küsimuses saanud vastused, mida suures südamevalus lähedastele anda,» sõnab Tambre.

«Kaks tuukrit vahetati välja ja just kutsuti kohale uus üksus, kes hakkavad otsingut teostama,» jagab Lust otse sündmuskohalt.

Lusti sõnul läksid esimesed robotid just vette. Pildil nähtav valguse kuma vees on otsingurobotite valgustus. Olukord sündmuspaigal on ärev ning hirmu tekitab ka saabuv pimedus.

«Täna tuukrite ja allveerobotiga läbi töötatud otsingualalt midagi ei leitud. Seega laiendab politsei otsinguala veelgi ning päevavalges tuleb allveeroboti kõrval veealuseid otsinguid appi teostama ka päästeamet sonariga,» andis Urmet Tambre otsingute kohta uut infot.

Foto: Erakogu

18-aastane Simon läks reedel sõpradega peole ning pole seniajani koju tagasi tulnud. «Simon lahkus ööl vastu 19. novembrit kella 00.10 paiku oma sõpradest klubi Hollywood juures, kavatsusega liikuda jalgsi oma koju Kopli-Sitsi piirkonda Põhja-Tallinnas, kuid koju noormees ei jõudnud ja sellest ajast ei ole tema lähedased ega koolikaaslased Simoniga kontakti saanud,» kirjutab SA Kadunud juht Aare Rüütel Facebooki postituses.

Politsei asus kohe poissi otsima ning selgus, et öösel kella 2.30 ajal, mil noormehe telefon oli veel sisse lülitatud, näitas see tema asukohaks Noblessneri pargi piirkonda, mis jääb tema kodule võrdlemisi lähedale.

Simon on umbes 185 cm pikk ja kõhna kehaehitusega. Tal on pikad juuksed ja prillid. Seljas kandis ta kodust lahkudes halli jopet, jalas tumedaid pükse ning musti saapaid.

Kui kellelgi on infot, mis aitaks Simoni asukohta tuvastada, palutakse sellest viivitamata anda teada politseile telefonil 112 või SA Kadunud telefoninumbril +372 6616 776.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles