TÄHELEPANU POEVARGAD Tänavakunstnik Banksy julgustab fänne Guessist varastama

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Töötajad eemaldasid Guessi rõivapoe vaateaknalt tänavakunstnik Banksy sõnumi. Regent Street, London, Inglismaa. 18.11.2022.
Töötajad eemaldasid Guessi rõivapoe vaateaknalt tänavakunstnik Banksy sõnumi. Regent Street, London, Inglismaa. 18.11.2022. Foto: Henry REUTERS/Henry Nicholls

Maailmakuulus tänavakunstnik Banksy palub oma fännidel Guessi rõivapoest esemeid varastada, väites, et ettevõte kasutas tema kunstiteoseid ilma loata.

«Tähelepanu kõik poevargad. Palun minge Guessi poodi Regent Streeril. Nad on võtnud minu kunstiteoseid küsimata, kuidas saab olla vale teha sama nende riietega?» kirjutas Banksy oma 11,5 miljonile jälgijale reedeses Instagrami postituses.

Banksy postitatud foto oli Londonis Regent Streetil asuva Guessi poe vaateaknast, millel on mitu eset kapslikollektsioonist, millel on sõna «Brandalised» ja millel on mitu Banksy graffitipilti.

Viidatud kunstiteoste hulka kuuluvad «Flower Thrower», «Queen Ziggy», «Living the Dream», «Thug for Life Bunny» ja «Flying Balloon Girl».

Rõivafirma ametlikus teadaandes kapselkollektsiooni kohta kasutati sõna «inspireeritud» ja öeldi, et esemed on toodetud koostöös Brandalisediga, linna graffitilitsentsiga, mille missiooniks on pakkuda Banksy fännidele taskukohaseid graffiti kollektsioone. Rõivaste ja aksessuaaride hind on 40–270 eurot.

«Bansky teostel on olnud fenomenaalne mõju, mis resoneerub kogu popkultuuriga,» ütles Guessi loovjuht Paul Marciano pressiteates. «See uus Brandalised kapslikollektsioon on moe viis näidata oma tänulikkust.»

Pärast seda, kui Banksy postitas sõnumi Instagrami, sulges Guess poe, pani välja turvamehed ja kattis vaateakna.

Guessi pood. Regent Street, London, Inglismaa. 18.11.2022.
Guessi pood. Regent Street, London, Inglismaa. 18.11.2022. Foto: REUTERS/Henry Nicholls
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles