VAHI VÄRKI Ajakirjanik Jüri Muttika transformeerus drag queen'iks! (2)

Elu24
Copy
Jüri Muttika drag queenina
Jüri Muttika drag queenina Foto: Kuvatõmmis ERR-i videost

«Vist pean oma ema käest telekapuldi ära võtma ja ütlema, et ärgu edasi vaadaku,» ütleb ERR-i ajakirjanik Jüri Muttika, kes transformeerus reedeses «Ringvaates» drag queen'iks.

Viiel sügisõhtul muunduvad Eesti muusika- ja teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide ja lavakunstikooli tudengid ja vilistlased drag’ideks. Nüüd oli võimalus drag queeniks kehastuda ka Jüri Muttikal.

Jüri Muttika drag queenina
Jüri Muttika drag queenina Foto: Kuvatõmmis ERR-i videost

Identideedikabaree kompab soolisuse piire, avastab identiteediterritooriumi uusi võimalikke mängumaid ning seob omavahel sooloetenduse lühivormi ja püstijalakomöödia, mis paneb publiku kogu hingest kaasa elama.

Jüri Nael
Jüri Nael Foto: Sander Ilvest

«Näitlemise võlu ongi see et sa saad olla tuhat erinevat karakterit ja tegelast,» ütleb EMTA kaasaegsete etenduskunstide professor Jüri Nael «Ringvaates».

«Sel korral see tegelaskuju, keda näitlejatudengid hakkavad kehastama, ei tule näitekirjandusest. See identiteedikabaree sünnib noorte endi vajadusest leida üles endi identiteediskaalad, mida neil enda jaoks praegusel hetkel on oluline mängida. Me tahaksime tudengitele anda võimaluse igapäevasest identiteedikuvandist, mille me oleme loonud vastavalt sellele, mida ühiskond ja keskkond meilt nõuavad ja eeldavad, välja murda ja asetada see tegelane, kes on ülemäära üle võlli, ekstravagantne, julge, siia lavakonteksti,» räägib Nael

«Laval sünnibki üks olevus, kes on selle esitajaenda seest tulev olevus, kes on seal sees olnud peidus,» ütleb projekti üks eestvedaja, professor Jüri Nael.

«Väga glamuurne tunne on,» ütleb grimmitoolis istuv Muttika.

Jüri Muttika drag queenina
Jüri Muttika drag queenina Foto: Kuvatõmmis ERR-i videost

«Drag queen on roll, mille sa võtad ja astud lavalaudadele. See ei ole seotud seksuaalsuse või sooga, see on roll mida sa teed. Samasugune roll, nagu näitleja paneb kostüümi selga ja ütleb, et ta on Hamlet,» räägib Nael.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles