Ränga koerarünnaku ohvriks langenud Sandra toetuseks pandi püsti menukas pannkoogipuhvet: kõik läks fantastiliselt hästi korda

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Laupäeva õhtul leidis Põltsamaa vallas Tammiku külas aset traagiline õnnetus, kus oma aias sai naabri koertelt pureda 26-aastane naine. Koer pildil on illustreeriv!
Laupäeva õhtul leidis Põltsamaa vallas Tammiku külas aset traagiline õnnetus, kus oma aias sai naabri koertelt pureda 26-aastane naine. Koer pildil on illustreeriv! Foto: Erakogu/Kollaaž

Möödunud nädala lõpus šokeeris kogu Eestit juhtum, kui Põltsamaal Puurmanis sai koertelt raskelt pureda noor Sandra. Sel laupäeval toimunud Puurmani kodupuhvetite õhtul otsustasid kohaliku päästeseltsi liikmed, et kogu pannkoogipuhveti müügitulu läheb Sandra abistamiseks. «Täpselt kokku arvutatud pole, palju tulu teeniti, aga üritus on kindlasti korda läinud,» ütleb kodupuhvetite ürituse eestvedaja.

Sel laupäeval toimus Puurmanis kodupuhvetite õhtu ning Puurmani Priitahtliku Päästeseltsi liikmed otsustasid, et nende pannkoogipuhveti müügitulu läheb Sandra abistamisfondi. 

Päästeseltsi esindaja Villu rääkis reedel, et kodupuhvetite päev oli ammu välja kuulutatud ja seltsi liikmed plaanisid sellest kindlasti osa võtta. «Me ei olnud veel küll mõelnud, mida selle tuluga teeme, eelmisest heategevustulust ostsime seltsile lipu,» räägib seltsi eestvedaja. «Pärast sündmuste hargnemist mehed pakkusid välja, et teeme sel korral niimoodi, et see tulu läheb Sandra ravi toetamiseks.»

Villu lisas, et muidugi on ka kohalik kogukond ühismeediasse üles pannud Sandra kontonumbri. «Paljud siin ikka pannkoogukohvikus käivad,» naerab mees. «Kel on tahtmist, saab aidata. Loodame, et pannkoogid otsa ei saa!»

Kuidas aga see laupäev Puurmanis möödus? Villu ise viibis laupäeval Võrumaal, kuid Puurmani kodupuhvetite ürituse eestvedaja ja kohalik kultuurijuht Meelis sõnas, et rahvast käis kohal palju ning müügituluga saavad Päästeseltsi liikmed kindlasti anda Sandra abistamisesse oma panuse. 

«Inimesed hindavad siin, et 120-130 inimest võis olla vabalt. Mis see tulu oli, seda veel öelda ei oska, aga kõik läks fantastiliselt hästi korda,» ütleb Meelis. Ta ei oska öelda, kas lisaks kohalikele käis ka mujalt kandist rahvast, kuid tõdeb, et ilmselt ikka.

Kultuurijuht Meelis ütleb, sellise rünnaku puhul peab kogukond hoidma tugevat seljatagust. «See on tore ja inimlik, et inimesed tahavad aidata. Ja on aktiivsemad inimesed, kes siis korraldavad seda aitamist.»

«Üritus igatahes õnnestus. Täpselt kokku arvutatud pole, palju tulu teeniti, aga korraldajatena oleme rahul ja üritus on kindlasti korda läinud.»

Heategevuslik pannkoogipuhvet pole aga kõik. Facebooki grupis «Põltsamaa elu» jagatakse südamlikku üleskutset teha üheskoos head. «Meie kõigini on jõudnud valus uudis traagilisest sündmusest,» kirjutab kohalik naine Inge. «Aitame Sandrat ja tema lähedasi, nad vajavad meie mõistmist ja toetust.»

Postituses kirjutatakse, et kuna paljud inimesed on tundnud huvi, kuidas saaks kaasa aidata Sandra paranemisele, siis on mitu kohalikku mittetulundusühingut – MTÜ Puurmani Eakate Selts, MTÜ Kodukant Puurmani ja MTÜ Puurmani Priitahtlik Päästeselts ning paljud kogukonnaliikmed teinud üleskutse toetada Sandrat parima ravi saamisel. Juurde on lisatud Sandra kontonumber. 

Postitust on jaganud ka ansambel Shanon. «Kes vähegi saab, palun andke oma panus Sandra toetuseks»

Möödunud laupäeva õhtul juhtus Põltsamaa vallas Tammiku külas traagiline õnnetus, kus oma aias sai naabri koertelt pureda 26-aastane naine, kes viidi raskes seisus haiglasse. Õnnetus lausa hüüdis tulles, sest koerad olid ka varem lahti pääsenud ning hirmu külvanud.

«Nad lihtsalt rebisid tal terve skalbi peast ära...» räägib pisarais Airi. Laupäeval puresid tema tütart Sandrat kaks naabrite koera ning ohver sai väga raskeid kehavigastusi. Veel esmaspäeva lõuna ajal olid mõlemad murdjakoerad kodus ning Sandra vanemad olid nõutud, kuidas nad saavad omas kodus nii üldse edasi elada. «Mul on teadmine, et koer saab mind rünnata ükskõik mis hetkel.» Esmaspäeva pärastlõunaks olid mõlemad koerad eutaneeritud.

REPORTAAŽ PÕLTSAMAALT 〉 Naabri koerad rebisid noorel naisel kõrva peast: õnneks elukaaslane kuulis ta appikarjeid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles