Lennujaamadesse pikaks ajaks elama jäänud inimeste seas on ka üks Eesti mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Iraanlane Mehran Karimi Nasseri elas pikka aega Pariisi Charles De Gaulle'i lennujaamas, ta suri seal 12. novembril 2022
Iraanlane Mehran Karimi Nasseri elas pikka aega Pariisi Charles De Gaulle'i lennujaamas, ta suri seal 12. novembril 2022 Foto: Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP/Scanpix

USA Chicago võimud vahistasid 2021. aasta jaanuaris 36-aastase Aditya Singhi pärast seda, kui ta oli kolm kuud elanud O’Hare’i rahvusvahelises lennujaamas. Alates 2020. aasta oktoobrist oli ta ööbinud lennujaama turvalises pooles, lootnud talle toitu ostnud võõraste lahkusele, maganud terminalides ja kasutanud paljusid WC-sid. Alles siis, kui lennujaama töötaja palus tal näidata isikut tõendavat dokumenti, tekkis probleem.

Singh polnud aga kaugeltki esimene, kes jäi lennujaama elama. Teada on juhtumeid rohkem kui 20 aasta pikkusest ajast, kui inimesed on end nädalateks, kuid vahel ka kuudeks ja aastateks terminalides sisse seadnud.

Cnn.com-i ajakirjanikud uurisid lennujaamadesse elama jäänuid ja leidsid, et suur osa ei tee seda omal soovil, vaid on selleks sunnitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles