PERSOON ⟩ Saatesse «Ma näen su häält» osalejaid valiv Arle Soeson: Eestimaa on täis laulvaid inimesi!

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Arle Soeson
Arle Soeson Foto: Aron Urb

Eesti üks armastatumaid telemänge «Ma näen su häält» kostitab vaatajaid iga pühapäeva õhtul säravate persoonidega. Sarja eetrisse minekule eelneb suur ettevalmistus ja korraldamine, milles on keskne roll Arle Soesonil, kelle ülesanne on leida lauljaid ja teesklejaid, kes saates üles astuvad. «Eestimaa on täis laulvaid inimesi, aga kuidas nad üles leida?» küsib Arle. Saame Arlega lähemalt tuttavaks ning uurime, milliseid väljakutseid on osalejate valikul ette tulnud.

Vestlesime Arle Soesoniga hallil novembrikuu neljapäeval ning tuleb tõdeda, et tema rõõmsameelsus ja sära mõjusid nagu päike. Laulmine pole saate «Ma näen su häält» casting'u mänedžerile üldse mitte võõras, Arle on klassikalist laulu isegi õppinud ning astunud üles mitmes muusikalis, samuti teinud kaasa seriaalides «Õnne 13» (1993) ja «Pilvede all» (2010). Sarja «Õnne 13» sattus Arle eriti toredal viisil. Võttepäev oli sünnipäevakingiks, mille tegi Arlele tema sõbranna Anne Veesaar. 

Veel üks märkimisväärne seik Arle minevikust on töötamine lauljana Jaapanis, kus tuli esineda ärimeestele. Selleks pidi noor naine Eesti laulud jaapani keeles selgeks õppima ja neid tähtsate tegelaste koosviibimistel ette kandma. Jaapanisse läks Arle oma hea sõbranna Maikeni eeskujul, kes oli varem pikalt Jaapanis lauljana töötanud. Maikeni kaudu sattus ta ka saatesse «Ma näen su häält».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles